Brynäs står på andra sidan på lördagen när Almtuna ska försöka spela sig till final. På vägen fram till denna semifinal har Almtuna spelat totalt elva matcher i pool-, åttondels- och kvartsfinalspel och bara en match har slutat i förlust.

– Det är fantastiskt bra. Det är en bra årskull som har fått en bra grundutbildning. Sedan har vi lagt på spelmodellsmässiga saker, taktik plus att träningarna har ökat några knop, säger Robert Press, huvudtränare för U16 och ungdomsansvarig i Almtuna.

Den gångna helgens kvartsfinalspel slutade i segrar mot Örebro (4–0), Modo (3–0) och Rögle (7–6).

– De två första matcherna mot Örebro och Modo var riktigt gedigna insatser. De (motståndarna) fick aldrig möjlighet att komma in i matcherna. Som helhet var det oerhört stabila insatser. I den tredje mot Rögle blev det ett sjöslag mer eller mindre. Motståndarna hade en liten annan spelstil och det blev en konstig match, säger Press.

Två matchstraff delades det ut i matchen varav det ena till Almtunas tremålsskytt Valdemar Johansson som i veckan blev uttagen till det svenska Team 16-landslaget till en fyrnationersturnering i Ryssland i mitten av april.

Möjligheten att nå final finns definitivt för Almtuna. Men favoriter till att vinna alltihop är ett lag i den andra semifinalen, den mellan Frölunda och Modo.

– Frölunda är nog på allas läppar, men vi är nog tätt därefter och vi har nog respekt med oss, säger Press.

Frölunda vann sina matcher i kvartsfinalspelet i utklassningsstil. De slog Brynäs med 13–2, Björklöven med 14–1 och även 14–1 mot Linköping.

Stommen är från Uppsala och Almtuna men ett antal av spelarna har tidigare representerat Östervåla, Bålsta och Norrtälje. Semifinalspelet blir, vid sidan av en avslutande cup, det sista spelarna gör tillsammans på ungdomsnivå innan de kommer att skiljas för att gå på olika hockeygymnasier. Sju åtta i truppen kommer att gå i Uppsala.