Ännu en forward till Almtuna

Förra veckan plockades en forward in med senaste klubbadress Brynäs på prov. Nu väljer Almtuna att testa en forward från seriekonkurrenten Modo.

Ais-tränaren Martin Gudmundsson fick en ny spelare i träning under måndagen.

Ais-tränaren Martin Gudmundsson fick en ny spelare i träning under måndagen.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-10-14 15:06

20-årige Alexander Kedbrant, senast i Brynäs, anslöt till Almtuna i förra veckan och spelade då de två matcherna mot Modo och Västerås. Överenskommelsen var en vecka men nu har man förlängt ytterligare en vecka.

Samtidigt plockar Almtuna in Tobias Åhström från Modo på ett treveckorslån.

– Han har bra skott och näsa för mål och poäng, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Åhström har inte fått plats i Modos a-lag så här långt.

– Han är 16:e forward däruppe. Vi sitter i ett lite annat läge, säger Gudmundsson.

Att Almtuna agerar är för att man för tillfället har både Mattias Granlund och Hampus Harlestam på skadelistan. Den sistnämnde är ett säsongslån från Oskarshamn.

– Vi vill bredda truppen och ha tillräckligt med folk på träning och match. För oss är det viktigt att ha full trupp och att skapa konkurrens. Vi är känsliga för skador och frånvaro, säger Almtunatränaren.

Ais har möjlighet att låna ytterligare två spelare från SHL men har inte bråttom.

– Vi vill inte bränna SHL-korten omgående. Och inte kortsiktigt. Men dyker det upp rätt spelare ..., säger Gudmundsson som helst ser ett lån över lång tid, kanske hela säsongen. Som i fallet med nämnde Harlestam och med målvakten Jesper Eliasson som man lånar från Växjö säsongen ut. 

Almtunas nästa match är borta mot Timrå på onsdag kväll. Sedan väntar hemmamatcher mot Tingsryd och Björklöven på fredag respektive söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!