Bakslaget: Räknar bort stormatcherna

Han har inte spelat en enda match på försäsongen och nu räknar Storvretastjärnan Henrik Stenberg bort spel under premiärveckan.

Henrik Stenberg tränar mest på egen hand för att få kroppen i hållbart skick under säsongen.

Henrik Stenberg tränar mest på egen hand för att få kroppen i hållbart skick under säsongen.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Innebandy2019-09-22 15:41

Två innebandyträningar under den senaste veckan. Det är allt Henrik Stenberg, som samlade ihop hela 72 poäng (34+38) den senaste guldsäsongen, har med sig från försäsongen när det återstår mindre än två dygn till seriepremiären mot Falun på tisdag kväll. Det har mest handlat om träning på egen hand. Allt för att få kroppen att komma i fas. 

Stenberg brukar varje år har problem med kroppen när säsongen är i sin linda. På den punkten har det inte varit någon skillnad i år men annat har skiljt sig.

–  Jag skulle inte säga att det är sämre än vanligt utan det har varit upp och ned, men den här gången har nedgången kommit lite senare. Problemet i år är att det gick lite för bra tidigt under försäsongen.

– Jag har tränat annorlunda och det kändes ganska bra. Bakslaget var lite mindre i år men kom senare, förklarar Stenberg.

Nu räknar han inte med spel vare sig mot Falun på tisdag eller i säsongens första derby mot Sirius på fredag.

– Det är väl inte realistiskt. Det är möjligt att det kan hålla för en match, det är lite svårt att avgöra, men det är inte läge att spela en sån match. Det här gången tycker jag inte att jag ska spela. Jag har i alla fall inte en hel match i mig.

Stenberg har trots att han kunnat spelat de flesta seriematcherna under de senaste säsongerna haft återkommande problem med ett knä och en fot. Det handlar inte nu om någon nya skada säger han utan att problemet sitter "från knä och uppåt".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!