Uppsala chanslöst i seriepremiären

Ett Uppsala utan skadade Agnes Nordström och två av sina amerikanskor var som väntat chanslöst mot Alvik i ligapremiären. Hemmalaget vann med 100–51.

Uppsalacoachen Mady Mahdy.

Uppsalacoachen Mady Mahdy.

Foto: Privat/arkiv

Basket2019-09-28 17:30

Uppsala hängde med en bit in på den andra perioden. Efter att laget gjort 13–5 på fem minuter reducerades underläget till bara sju poäng – 29–22. Men sedan var det godnatt. I ett nafs gjorde Alvik 14–4 och återställde så att säga ordningen. Ett jätteryck av hemmalaget i den tredje perioden (16–2 på kort tid) avgjorde matchen.

– Det var tröttheten som kom in. Så länge vi orkade tycker jag att vi hängde med bra, säger Uppsalacoachen Mady Mahdy på telefon från Stockholm.

Ellinor Holmberg och Louise Skyttevall blev poängbäst. Tillsammans gjorde de 28 poäng.

Uppsala har alltså ett sparkapital i form av Agnes Nordström, som var med på bänken men som inte spelade, och så ett par amerikanskor.

För några dagar sedan gjorde Uppsala klart med Jasmine Weatherspoon, men hon landade i Sverige först på lördagen och kunde inte spela mot Alvik.

Malica Monk är det senaste nyförvärvet. En 165 centimeter lång pointguard som de senaste åren har spelat collegebasket i Arkansas. Hon är född 1997. ”Vi ser fram emot en förstärkning på bakplan som kan bidra över hela plan på många sätt,” skriver Uppsala Basket på sin hemsida.

Frågan är om det hade blivit en tajt match mot Alvik med dessa spelare på planen.

– Absolut! Men om det hade räckt för att vinna, det är svårt att säga. Det beror på hur bra de båda amerikanskorna är, säger Mahdy.

Nordström var alltså ombytt och satt på bänken, men Mahdy valde att vila henne.

– Hon har problem med ett knä och det finns ingen anledning att chansa med Agnes. Vi får se hur det ser ut nu i veckan, säger Uppsalacoachen.

Matchfakta

Alvik–Uppsala 100–51

(22–9, 21–17, 33–13, 24–12)

Poäng, Uppsala: Ellinor Holmberg 15, Louise Skyttevall 13, Milen Hagos 7, Elin Ekdahl 6, Josefin Gelin 4, Ellinor Meyer 3, Lina Claesson 3.

Karta: Åkeshovs sim- och idrottshall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!