Under fredagen tränade Dalkurd sitt tredje pass på Österängens konstgräs. Liksom vid de tidigare träningarna var det ett par Uppsalabor, grannar och elever från närliggande Celsiusskolan som var nyfikna på den allsvenska nykomlingen som nyligen bytt hemkommun från Borlänge till Uppsala.

– Det har varit ett jättebra bemötande. Flera har kommit ned och hälsat på oss på träningarna och hälsat på oss på gymmet. Det känns positivt, säger Adil Kizil.

Hur ser du annars på er första vecka i Uppsala?

Artikelbild

| Adil Kizil och Sixten Mohlin.

– Det har funkat jättebra. Det har rullat på bättre än vad vi hade hoppats på eftersom det alltid finns lite oklarheter när man flyttar. Vi har haft en bra träningsvecka.

Hur har det varit att träna utan någon planvärme på konstgräset?

– Det har funkat bra. Det har inte varit sånt väder som kan ställa till det än, men utifrån vädret så har det gått bra.

Även mångårige mittbacken Peshraw Azizi trivs i Uppsala.

Artikelbild

| Peshraw Azizi.

– Första veckan har varit mycket bättre än vad vi hade trott. Klubben har gjort allt för att det ska funka här och det har de gjort bra. Vi har en fotbollsplan, ett gym och ett hotell för de grabbarna som behöver det, säger han.

Angående spelartruppen så tränar för tillfället två provspelare med Dalkurd. Den 19-årige målvakten Victor Jacobsson, från division IV-klubben LB07, samt den 22-årige vänsterbacken Azad Odabasi, som tillhör schweiziska Stade Nyonnais (tredjeligan).

Artikelbild

| Rawez Lawan.

– Vi kommer utvärdera dem efter träningen i morgon (lördag). Sedan kommer vi att ta ett beslut, säger Kizil.

Har de imponerat på er?

– De har skött sig bra bägge två och har verkligen inte gjort sig. De har tränat på bra.

En spelare som kan vara på väg att bli utlånad är försvararen Mbaye Abdoulaye Toure. Nästa vecka ska han bekanta sig med division I-laget Umeå FC.

– Han ska dit och känna sig för. Vi vill hitta en matchmiljö för honom som är lite mer lämplig. Umeå ville se och träffa honom, fortsätter sportchefen.

Angående värvningar så hoppas Dalkurd framöver att göra klart med en till målvakt och en anfallare primärt.

I måndags berättade Adil Kizil att han hoppades på ytterligare två nyförvärv i slutet på den här veckan, utöver den inlånade målvakten Sixten Mohlin från Malmö FF.

Hitthills har bara den bosniske mittbacken/vänsterbacken Irfan Jasarevic presenterats.

– Det är en spelare som är nära. Föhoppningen är att vi kommer göra klart med en till målvakt i början på nästa vecka, säger sportchefen.

Laget skyttekung från i fjol, Richard Yarsuvat (gjorde 17 mål i superettan), är fortsatt utan kontrakt och har inte tränat med laget den här veckan. Till Borås tidning har Yarsuvat öppnat för en flytt tillbaka till superettanlaget Norrby.

– Det finns inget att säga, men vi har varit tydliga mot honom med vad vi vill. Det är alltid en förhandling och vi vet var vi har varandra, säger Kizil som tidigare har sagt att han vill förlänga med skyttekungen.