Det var ett jämnt möte till en början, när Almtuna inledde sina träningsmatcher, mot SHL-laget Djurgården. Men det skulle bli en tung afton. 5–2 tillskrevs till slut resultatet till gästerna.

– Det är klart att Djurgården är bra, att de är tunga. Ambition och viljan att komma ut snabbt fanns där och försöka få till ett stopp i spelet. Nu möter vi lite tunga spelare och man ser det att vi inte får fast i dem och det blir lite långa anfall ibland, säger Ais-tränaren Marcus Ragnarsson efter matchen.

Gästerna var lite större, lite starkare och lite snabbare och det syntes att man spelade på en högre nivå. Trots det är Ragnarsson nöjd med lagets insats.

– I den första perioden har vi ganska många chanser och i den andra tycker jag att vi gör det riktigt bra. Trots det gör Djurgården tre mål där, säger han.

– Jag tycker att vi gör en helt okej insats för att vara den första matchen. Vi möter ändå ett SHL-lag och det ser man ju, att de är en nivå till. Vi jobbar och sliter i 60 minuter.

Om man ser till lite positivare nyheter så gjorde Tony Mårtensson sin debut i Almtuna-tröjan. Han försökte, precis som övriga laget, att göra någon skillnad, men det var svårt. Ragnarsson menar på att Mårtensson kommer att bli en nyckel i powerplayspelet.

– Tony kommer att bli viktig för oss, framförallt i powerplay. Men han är också viktig i sin erfarenhet i vårt unga lag; hur han är som hockeyproffs, hur man beter sig och att man kommer till varje träning med bra humör.

Även Mårtensson själv ser att han kan bidra som en av de äldre i laget:

– Det är klart att man kommer in med mycket erfarenhet och rutin, sedan är det klart att man själv var viktig i powerplay och hoppas att man får mycket istid där. Det vet jag att jag kan, att vara bra där.

Hur ser du på din prestation idag?

– Det är en helt okej insats. Det är klart att vi borde gjort något mål i powerplay, men det är första matchen och man har inte så höga krav. Det gäller att komma in i det nu till en början. Det är skönt att vara igång, säger han.

Mårtensson vill hjälpa Ais vidare till slutspel, och därefter kanske vidare till SHL.

– Almtuna har gjorde bra de senaste åren och vi har ett spännande lag med spelare jag tror att vi kommer se i SHL inom de närmsta åren. Vi har topp 8 som mål, sedan får vi se. Timrå har klarat av att ta sig upp, Karlskrona också, säger han och fortsätter:

– Vi har inte pratat om målsättning som så, men vi är inte här bara för att. Vi ska vinna så många matcher som möjligt så klart.