Domarinsatsen sågas – och hyllas

Helsingborgstränaren Olof Mellberg hade många och starka åsikter om domarinsatsen – både under och efter matchen. Siriustränaren Henrik Rydström höll inte alls med.

Foto:

Fotboll2019-10-05 19:14

En del skulle nog påstå att Mellberg lägger ansvaret för Sirius 2-1-seger på domare Granit Maqedonci utifrån hans utspel på presskonferensen.

– Alla kan ha en bedrövlig dag, det får man respektera ibland. Men det är andra än vi spelare och ledare som påverkar matchen i dag, säger Helsingborgstränaren om domarinsatsen.

Den ytterst ovanliga situationen som uppstod på tilläggstid – då Lukas Jonsson var nära att bjuda på 2–2 – gjorde Helsingborgslägret rejält upprört.

– Liverstam (som smög upp bakom Jonsson) är ganska säker på att han blir nerdragen där. Det är straff i vanliga fall men det var inte den enda situationen, vi har den klassiska handsregeln där ingen vet vad som gäller längre och många extremt billiga frisparkar. Speciellt precis utanför vårt straffområde. Men som sagt, man måste ha respekt för att domarna kan ha en bedrövlig dag dem också.

Henrik Rydström var knappast enig.

– Jag tycker att det var en de mest konsekventa domarinsatserna vi haft. Och det kanske säger mer om insatserna vi haft tidigare, säger Siriustränaren och tillägger:

– Man ser det från sitt håll... men jag har varit om sämre.

Den pratglade 43-åringen säger så här om betydelsen av tre Siriuspoäng.

– Skitskönt. Det här har gjort att vi har ännu mer i egna händer och ger en tro på det vi håller på med. Man kan prata om prestation och så, men du måste ta poäng. Det är helt avgörande.

Olof Mellberg
Olof Mellberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!