För första gången sedan 2010/2011 nådde två lag från Uppland pallen under distriktslags-SM i innebandy för F16-lag. Båda Upplandslagen mötte slutsegrarna i respektive semifinal.

Tjejernas resa till slutspel inledes med ett starkt gruppspel där de vann samtliga matcher och imponerade spelmässigt. I kvartsfinalen besegrades Dalarna med 4–1, där Linnea Hammar var en av de tongivande offensiva pjäserna med sina tre poäng (2+1).

I semifinalen väntade Stockholm och efter en mållös första period där de båda lagen kände på varandra tog matchen fart ordentligt i den andra perioden. Ställningen var 2–2 inför slutronden och Upplandstjejerna kämpade länge och väl, men när slutsignalen ljöd hade Stockholm vunnit med 5–3.

Artikelbild

| Upplands P16-lag slog ut Västergötland i kvartsfinalen och pressade Östergötland i semifinalen.

I samband med prisutdelningen blev Ella Hjortshagen och Linnea Hammar uttagna till turneringens All star-team som togs ut av förbundskaptenerna för U19-landslaget, Camilla Granelid och Johan Hydling.

För Upplandspojkarnas del började turneringen något knackigt, men avancemang till slutspel löstes genom en seger i den sista gruppspelsomgången.

I kvartsfinalen stod Uppland för en fin insats och besegrade Västergötland med 3–1. Bland segerorganisatörerna fanns framför allt målvakten Emil Lindblom samt Axel Backström som stod för två viktiga mål.

I semifinalen väntade Östergötland och det blev en härlig tillställning med två lag som trampade gaspedalen i botten. Uppland var bra med hela vägen och när Melvin Alm reducerade till 2–3 i slutskedet av matchen tändes hoppet, men trots en rejäl slutforcering fick inte Uppland in bollen bakom Östergötlands keeper.