Sverige vann samtliga sina tre matcher i Euro Floorball Tour och man växlade upp i match för match. Efter en lite knackig start mot Tjeckien i fredags blev det klara 5–1 på Schweiz på lördagen och den följdes upp med samma siffror mot främsta rivalen Finland på söndagen. Och publiken gjorde samma resa. I "finalmatchen" var det närmast lapp på luckan och 2 436 åskådare tittade på.

– Vi borde ha fler träffar här med tanke på anläggningen och att det ligger strategiskt i Sverige. Publiken var bra och det är ju inte jätteofta vi får spela landskamper på hemmaplan, säger Storvretabacken Robin Nilsberth.

– Det är jättekul att få vara med om det här som coach. jag kommer ju att minnas matchen såklart men även inramningen, säger Hill som alltså nämner att det kanske är läge att få till en nationalarena för innebandy. Och öppnar för att den i så fall skulle kunna vara IFU Arena.

Artikelbild

– Vi vet ju också att dam-VM, U19-VM för damer och en EFT ska spelas här, säger han.

Publiksiffran på matchen mot Finland har endast överträffats i IFU vid två derbyn och var den största landslagspubliken i Sverige sedan VM i Göteborg 2014..

Och nästan samtliga åskådare lär ha gått hem nöjda. Sverige var solida bakåt och visade med en dryg månad kvar till VM att man, just nu, är numret större än Finland.

– Jag tycker inte att finnarna hotar oss i den här matchen, sen målchanser blir det alltid i innebandy. Av de fyra lagen som varit här är det inget som kan hota oss skillsmässigt. Det är halva grejen. Sen måste skallarna var påkopplade också, säger Nihlsberth och är inne på att man måste vara beredd att lägga ned det hårda jobbet också.

Artikelbild

– Sen ska vi inte dra för stora växlar av det här. Finnarna är alltid farliga på VM.

Främst spelet runt det egna målet vad förbundskaptenen Mikael Hill gladdes över.

– Att släppa in två mål under de sista 120 minuterna är ju svårt att blunda för. Försvars- och målvaktsspelet var jättebra, säger han.

VM spelas i Prag, Tjeckien i början av december.