En förlängningsförlust på Hovet mot AIK följdes nu upp av en nollpoängare på hemmais mot Björklöven. Samtidigt som Almtuna bara har tre poäng till serieledning ligger man också näst sist och har fyra lag man ska ta sig om för att bli etta i den jämna tabellen.

– För våran del måste vi nu samla kraft och ge hundra i nästa match (mot Södertälje) och inte fundera så mycket mer. Vi får ta det därefter, säger Rollin-Carlsson.

– Så länge det finns att spela för kan det hända grejer, säger tränaren Marcus Ragnarsson.

Förlusten var blytung såklart, men det var ändå ganska samlat i hemmalägret efter matchen.

I den tredje och sista perioden lyckades hemmalaget trots massor av skott utanför få åtta avslut på mål. Och det var mer än en dubblering av vad man mäktade med resten av matchen. Totalt blev det endast 14 hemmaskott på Adam Werner i matchen och när effektiviteten totalt inte var som i den första perioden (mål på Ais båda två skott!) så var förlusten ett faktum.

Gör ni en tillräckligt bra match för att kunna vinna?

– För att vinna måste man ha in mer pucker på mål och skapa oreda. Och vi måste bli mer desperata i powerplay, säger Ragnarsson.

Powerplay-spelet inleddes lysande genom att William Quist satte 2–1 i den första perioden. Men sedan följde fyra raka resultatlösa fem mot fyra-lägen för hemmalaget.

Hur mycket saknades Gustav Lindström (se separat artikel) i just powerplay?

– Det är klart att han har ju funkat bra där när (Viktor) Hertzberg hittar in med pucken på direktskott. Det tog bort ett hot för oss, säger AIs-tränaren.

Utvecklingen av matchen var ologisk. Efter 2–10 i skott i den första perioden var ändå Almtuna i ledning. I den andra tog hemmalaget över spelet ganska rejält, visserligen utan att komma till mängder av bra lägen, och i stället kunde gästerna vända matchen. 2–1-skytten Quist var dock nära en kvittering innan dessa båda mål men träffade stolpen. Bästa läget till kvittering kom i slutet av matchen då hemmalaget satsade på spel sex mot fem. Men trycket gav ingen utdelning. Men om den till synes solklara tripping som skedde på Jacob Svensson med en och en halv minut hade givit en Löven-utvisning så kanske ...

– Jag frågade faktiskt domaren efter matchen om den, alla tyckte ju den var solklar, men han tyckte att vår spelare hade dålig balans. men så är det, säger Rollin-Carlsson.

– Sett över 60 minuter känns det inte som att vi kommer upp i nivå.