Två snabba mål i början av tredje perioden gjorde att Stenhagen P16 vände underläge till ledning när Marcus Wahlberg satte 3–2 i bronsmatchen mot Bele Barkarby.

Men motståndarna kom tillbaka och kvitterade först innan de avgjorde i slutet av matchen.

– Det var en väldigt jämn match där vi skapade tillräckligt många chanser för att vinna. Men Bele Barkarby var lite skarpare framåt och utnyttjade sina lägen. Grabbarna bjöd dock verkligen upp till kamp och kämpade in i slutet, säger Krister Åkerfeldt, tränare i Stenhagen P16.

Till slut vann Bele Barkarby med 5–3 och vann bronsmatchen medan Stenhagen P16 slutade fyra.

– Det var lite stolpe ut för oss i slutspelet då vi skapade tillräckligt för att vinna båda matcherna men förlorade. Vi höll jämna steg med Ledberg som förlorade finalen med uddamålet, säger Krister Åkerfeldt.

Vinnare i klassen blev Hovslätts IK efter att de besegrat Ledberg med 4–3 i finalen.

– Den här säsongen har vi visat att vi kan slåss mot de bästa lagen i Sverige. Vi hade som mål att ta oss till regionsslutspelet som vi sedan vann och det här blev lite av en bonus. Vi hoppas att Innebandyfesten återvänder till Uppsala om två år för då ska vara med och slåss om guldet i HJ18-klassen, säger Krister Åkerfeldt.

I de andra klasserna blev det storslam för RIG Umeå som vann alla tre finalerna. I DJ18 besegrades Nacka Wallenstam med 6–3 i finalen, i HJ18 krävdes ett sent avgörande i finalen mot Pixbo för att vinna med 4–3 och i DJ17 vann RIG Umeå med 6–2.