Trots sjukdomar innan avfärd presterade simmarna åter igen på topp. Flera fina personliga rekord sattes och genom detta visade de sig vara bäst när det gällde.

Fyra simmare tävlade i grenen 1500 m frisim i klassen 15-16 år. Mikael Söderberg vann grenen överlägset och Adi Ramovic kom fyra. Men inte nog med det: Hälften av de åtta främsta simmarna var från Upsala simsällskap! Lukas Höglund (7) och Oskar Andersson (8) placerade sig väl framme i resultatlistan, slog fantastiska personliga rekord som gjorde att de klättrade i resultatlistan.

Tre av de yngsta killarna simmade 400 m frisim och alla kom in på topp nio-placeringar. US visar att det är en bredd på simmare och det är många som kommer strax bakom de bästa.

Artikelbild

| Laget på 4x100 m frisim: Sofia Wennerberg, Alma Bergqvist, Hilma Wahlström och Nike Söderström.

Tjejerna som kvalade in sist med ett lagkappslag – det första från US på många år – slog sin tid från kvalet och klättrade två placeringar.

Mikael Söderberg tog totalt fyra medaljer, två guld, ett silver och ett brons. Adi Ramovic tog ett brons, med en precis avklarad influensa som uppladdning inför tävlingarna.

Det var en laginsats att ta så många klubbpoäng, många bidrog med poängplaceringar.

US ser fram emot sommarens ungdoms-SM som går i Landskrona, då flera kvaltider togs under helgens tävlingar.

Artikelbild

| De som simmade 1500 m frisim: Mikael Söderberg, Adi Ramovic, Lukas Höglund och Oskar Andersson.

Totalt hamnade US på en elfte plats i poängligan och på en tionde plats i medaljligan.