Två mål på 17 sekunder i mitten av andra perioden gjorde att Hagunda vände underläge till ledning med 5–4 för första gången i matchen mot Wibax-Piteå.

Efter det satte Mikael Hast viktiga 6–4 och sedan fullbordade Fredrik Holtz sitt hattrick med Hagundas fjärde raka mål som innebar 7–4.

– Vi börjar starkt de första bytena men de är starka i kontringarna och hänger några. Vi jobbar oss tillbaka in i matchen och gör en kämpainsats. Det blev nog lite ketchupeffekt i andra då målen fortsatte komma, säger Mikael Hast.

Han inledde matchen på bänken men värmde upp och hoppade in i början av andra perioden.

Det var andra matchen i rad som han gjorde det och blev i målskytt.

– De senaste matcherna har det blivit så att jag kommer in i mitten och då har det gått bra. Det har blivit några poäng så jag ska kanske fortsätta spela så, säger Mikael Hast.

I den tredje perioden blev Hast tvåmålsskytt när han satte 10–5 som blev slutresultatet efter att Hagunda kommit tillbaka från underläge tre gånger om i matchinledningen.

– Det var skönt att vi stängde matchen, det har vi haft svårt för tidigare och fick lite lugn nu. Annars har vi slarvat en del när vi haft ledningen men nu gjorde vi ett gediget jobb, säger Mikael Hast.

Därmed vann Hagunda igen efter två veckors landslagsuppehåll och nu väntar två raka matcher på bortaplan. Först mot kvaljagande RIG Umeå och sedan Hudik/Björkberg.

– Det har tagit tid men pusselbitarna har börjat falla på plats den senaste tiden. Det känns riktigt bra och vi kan nog spela ännu bättre, säger Mikael Hast.