Korinne Campbell landade i Sverige under torsdagen och gör sitt första träningspass med laget under fredagen. Något debut i lördagens bortamatch mot Norrköping Dolphins lär det dock inte bli.

– Just nu ligger bollen helt hos Migrationsverket, allt annat är klart. Av historien att döma har jag inga större förhoppningar, utan vi hoppas framför allt att hon hinner bli spelklar till hemmamatchen mot Eos nästa lördag, säger Henrik Johansson.

Planen är att den 184 centimeter långa amerikanskan ska bli den pusselbit Uppsala Basket just nu saknar i hemskickade Jalen O’Bannons frånvaro.

– Hon ska framför allt bidra med mycket energi, det syns direkt att hon är atletisk och vältränad, och det känns som hon inte vet vad under hundra procent är. Vi hoppas hon ska bidra med massor av energi till laget och att hon ska inspirera våra unga spelare till hårt arbete.

– Vi får inte någon som spelar med ryggen mot korgen som vi kan dumpa in bollen till, utan vi får en spelare som spelar med bra attityd, som sprider energi, säger Henrik Johansson.

Korinne Campbell kommer närmast från spel i Spanien, och har under sina år i Europa radat upp lag och länder.

– Man klarar sig inte så länge ute i Europa utan att vara professionell och ha en viss disciplin, säger Henrik Johansson som inte är oroad.

– Det är olika omständigheter som gör att man inte passar i vissa lag. Jag själv har fått sparken som coach två gångar, ska jag bli mer dömd av det än det jag gör nu?

Uppsala Basket andra nyförvärv, tidigare SM-guldvinnaren Lydia Karlefors, är däremot spelklar efter en tids träning med laget.

– Lydia har varit med och tränat av och på sedan jul. Nu har hon tillfälle att vara med mer och då slog vi till, säger Henrik Johansson.