Motståndarens gest tände målskytten

Alexander Rudd missade en straff men tog revansch. Han gjorde ett mål när Storvreta vann med 4–2 mot Dalen och fick fira på ett nytt sätt.

Alexander Rudd gjorde sitt femte mål för säsongen när Storvreta vann.

Alexander Rudd gjorde sitt femte mål för säsongen när Storvreta vann.

Foto: Staffan Claesson/Arkiv

Innebandy2019-10-08 21:59

I mitten av andra perioden och vid ställningen 1–1 missade Alexander Rudd en straff. 
Måns Parsjö-Tegnér i Dalen firade sin räddning med att göra Storvreta-spelarens patenterade målgest med att hoppa jämfota över klubban.

– Det är alltid surt att missa en straff, jag har missat två av fyra i år och brukar vara säkrare. Jag grämde mig lite efter det men det var bara att köra vidare, säger Alexander Rudd.

1–1 höll sig långt in i den tredje perioden då Storvreta gjorde två snabba mål inom loppet av tre minuter och tog ledningen med 3–1. 
Dalen reducerade och avslutningen blev spännande men i slutminuten kom Rudd fri och satte 4–2 som blev slutresultatet. Då firade han med en ny målgest istället för att hoppa jämfota.

– Det var skönt att sätta dit bollen och få revansch efter straffmissen. Jag brukar variera målgesten och i dag fick jag rida lite, jag går mest på känsla och gör det som dyker upp i skallen, säger Alexander Rudd.

Storvreta vann sista perioden med 3–1 efter bland annat ett mål och en assist av Hampus Ahrén.
Det var lagets fjärde raka seger i säsongsinledningen.

– Viktor (Klintsten) gör en kanoninsats i mål och utan honom hade vi inte vunnit i dag. Det är tufft att komma upp till Umeå efter lång bussresa och då är det extra skönt att åka hem med segern, säger Alexander Rudd.

Matchfakta

Dalen–Storvreta 2–4
(0–1, 1–0, 1–3)
Målen: 0–1 (5.50) Victor Andersson, 1–1 (25.12) Anton Åkerlund, 1–2 (50.50) Jimmie Pettersson, 1–3 (53.04) Hampus Ahrén, 2–3 (55.10) Jonas Svahn, 2–4 (59.12) Alexander Rudd. Publik: 1 047.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!