När Almtuna drog igång träningsmatchandet mot Djurgården i förra veckan (förlust med 5–2) fanns inte den 19-årige Djurgårdsbacken med på isen. Simon Johansson fick i stället en rundvandring i Gränbyhallen inför matchen och träffade Uppsalaklubbens tränare och sportchef. Sista detaljerna om utlåningen till Almtuna gjordes upp. Nu är tanken att han ska ha Gränbyhallen som hemmaarena hela säsongen såvida inte Stockholmsklubben får några långtidsskador på backsidan.

– Den är lite charmig. Det är bra is och omklädningsrummet var jättefint, säger Johansson om sin nya hemmamiljö.

När Almtuna spelar säsongens andra träningsmatch borta mot Västerås på onsdagskvällen drar Johansson på sig Almtunatröjan för första gången. Detta efter endast två träningar med sitt nya lag.

– Det handlar om att komma in i det, få kemi och få igång mitt egna spel. Försäsongen handlar om att lära känna alla och komma in i spelsystemet, säger han.

Vad kan du tillföra?

– Jag vill tillföra med mitt offensiva spel i först hand men även var stabil i det defensiva spelet.

Och får han chansen spelar han gärna powerplay, en spelform Almtuna haft problem i under de senaste säsongerna.

– Får man chansen gäller det att visa att man är värd den.

Förra säsongen var han med i Djurgårdens SHL-trupp vid åtta tillfällen och fick speltid i sex matcher. Och han hann med att göra sitt första mål på Sveriges högsta nivå i en match borta mot Mora.

I Almtuna är han i första hand bekant med en spelare, Jacob Ragnarsson. De båda har spelat ihop i det svenska juniorlandslaget och kommer så att göra även i slutet av månaden under en fyrnationersturnering i Örnsköldsvik.