Det handlar om William Freidenfelt, Ludvig Lundqvist, Anton Hennig, Josef Jalil och Victor Edén som nu ansluter till Gusk. Både Freidenfelt och Jalil har testat på spel med A-laget i diverse träningsmatcher, Jalil var även med i truppen till en match i superettan 2014. Samtliga har dock figurerat flitigt i Sirius U21-lag de senaste säsongerna, men nu väntar alltså spel i division II med Gusk framöver.

– Det är jättebra att de får seniorfotboll och skaffar sig mer erfarenhet. De kunde inte konkurrera på allsvensk nivå nu, men förhoppningsvis kan de göra det lite senare i karriären om de bestämmer sig för att satsa på det, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

Inför säsongen har Sirius flyttat upp både Linus Nygren och Sherko Faiqi från U19-truppen till A-laget.

Gusks tränare Zaine Söderlund är märkbart nöjd med sina fem nytillskott i truppen.

– Jag är jätteglad över att de kommer. Vi har en ordentlig stomme sedan tidigare som har spelat några år i division II och nu får vi in de här spelarna också så det känns riktigt bra. De har tränat med oss i december och de är tillräckligt bra eftersom vi har plockat in spelarna. Jag tror att de kommer till ett perfekt lag och division, säger Söderlund.