"Han är bättre än världens bäste"

Viktor Klintsten är tillbaka men kommer även denna Storvretamatch få finna sig i att sitta på bänken. Anledningen? Jacob Pettersson är bättre.

Jacob Pettersson har imponerat i Storverta den här säsongen och har fått stå många matcher. Han får fortsatt förtroende mot Höllviken.

Jacob Pettersson har imponerat i Storverta den här säsongen och har fått stå många matcher. Han får fortsatt förtroende mot Höllviken.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-11-19 20:45

En ömmande knä har gjort att Viktor Klintsten har missat en rad Storvretamatcher. Men nu är mästarmålvakten tillbaka. Mot Kalmarsund senast satt han på bänken då Jacob Pettersson återigen vaktade målet. Det blir samma upplägg borta mot Höllviken. Detta trots att tränaren Andreas Harnesk anser att Klintsten är världens bästa målvakt.

– Vi kommer att välja att satsa på Klintsten inför Champions Cup (i januari) men tittar man på form just nu är "Jacke" bättre. Klinsten är bäst i världen men "Jacke" är bäst just nu, säger Harnesk.

Klintsten kan dock få chansen hemma mot Warberg på lördag.

När Storvreta åkte till Halörhallen förra säsongen kördes skåningarna över fullständigt. Efter 36 minuter var ställningen 9– 0. Till slut blev det 12–2 efter att Storvreta skjutit inte mindre än 21 skott på mål i mittperioden. Ska det återupprepas behöver Storvreta omvandla det stora övertag bollmässigt man brukar ha i match efter match till att skapa klara lägen. Det blev till slut klara siffror (8–3) mot Kalmarsund senast men Storvreta hade det svårt att ta sig in i de heta ytorna. Ofta hamnade man på utsidan.

Till den här matchen testar Storvreta ett nytt grepp. Man väljer tåg i stället för buss. Det ska främst ge en vinst efteråt.

– I hopp om att man ska sova lite bättre i sovvagn än på bussen. Vi har match på lördag igen och det är viktigt att sova bra, man ska inte underskatta det. Det känns som en succé.

Matchdags

Höllviken–Storvreta

Halörhallen 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!