Tränaren Esa Määttä uttalade sig för ett par veckor sedan att han gärna ville behålla både Jimi Heionen och Kalle Mårtensson – och när är de klara.

Ljusdalingen Mårtensson kom till Sirius från Hammarby inför den nyss gångna säsongen.

– Det är så klart skönt att det är klart och att man kan börja fokusera på nästa säsong. Det har vuxit fram någon form utav revanschlust i kroppen sedan några veckor tillbaka, säger Kalle Mårtensson i ett pressmeddlande från Sirius Bandy.

Han gjorde tio mål och tre assist i elitserien under vintern.

– Jag trivs väldigt bra i laget, i föreningen och på mitt jobb här i Uppsala, vilket var avgörande. Det finns också riktigt bra träningsmöjligheter här med Relitahallen och IFU-arena, säger Kalle Mårtensson.

I en UNT-intervju talade tränaren Esa Määttä om att Mårtensson utnyttjats på lite fel sätt, och att finns mer att hämta av honom och av Jimi Heinonen.

– Vi har inte pratat i detalj om min roll. Om jag har använts fel vet jag inte, men jag tror vi har samma bild av hur det har sett ut och vad laget behöver jobba med framöver. Sedan är det upp till mig och alla andra i laget att ligga på en högre nivå än vad vi gjorde förra säsongen.

Efter påskriften från Mårtensson har nu Sirius följande spelare under kontrakt: Markus Kumpuoja, Jimi Heinonen, Kalle Mårtensson, Victor Lundberg, Oscar Qvist, Oscar Rönnqvist, Teemu Määttä och så nyförvärvet Tuomas Liukkonen.