Spelschemat i superligan har varit intensivt den sista tiden, mycket tack vare det långa uppehåll som VM ger. Och landslagsspelarna har sedan i somras haft en rad av läger plus Euro Floorball Tour i Uppsala tillsammans. Någon hårdkörning under veckan på den spanska kanarieön kommer det inte att bli berättar Nilsberth när han ligger vid poolen i 20 graders värme under en stunds ledighet inför tisdagseftermiddagens träningspass.

Måndagen var resdag följt av träning. Tisdagen inleddes med femkamp.

– Det var lite Mästarnas mästare över det hela där vi skulle bygga tält och stapla stenar och kasta tennisbollar i en hink, berättar Nilsberth.

Något resultat var ännu inte officiellt när UNT fick tag på Storvretabacken på telefon.

Han säger att det märks att uppladdningen inför VM, som spelas i tjeckiska Prag 1-9 december, nu inletts så smått.

– På lägren som varit innan har inte truppen varit uttagen och det har funnits lite osäkerhet. Nu andas man ut och vet vilka som ska vara med och man kan bli tydliga med formationer och vilka roller var och en ska ha.

Dessutom kommer att viktiga delar som powerplay och boxplay att nötas.

Men är det något som stör i solen är det Nilsberths skada som gjorde att han tvingades avstå spel i Storvreta under de sista matcherna före VM-lägret. Det är en häl det handlar om.

– Förhoppningsvis har vi hittat någon lösning på det nu med hjälp av sjukgymnasterna här. Jag har fått bättre sulor och uppdaterat mig lite med skor. Jag har fått behandling hemma i Uppsala också och så ska vi avlasta lite med tejpning, säger Nilsberth som inte säger sig vara speciellt orolig.

Förutom Nilsberth är ytterligare fem Storvretaspelare ju som bekant uttagna i VM-truppen; Albin Sjögren, Alexander Rudd, Mattias Samuelsson, Tobias Gustafsson och Rasmus Sundstedt. Med på lägret är även Storvretatränaren Andreas Harnesk som är läktarcoach.