Sommarhockeyskolan är ett populärt inslag inom ESK Hockey och en smygstart på den stundande hockeysäsongen.

Årets upplaga är dock lite annorlunda sett till tidigare år och det beror inte endast på rekord i antal deltagare – 120 spelare.

För första gången finns nämligen en flickgrupp med under veckans träningar.

Artikelbild

| Målvakterna Ann-Sofi Wigren och Signe Eriksson drillades i skridskoåkning med de andra,

– Det är första gången och det är verkligen grymt. Intresset har varit bra och tjejerna är 20 stycken. Målet är att vi ska kunna öka till nästa år, säger Marcus Krantz, ungdomsansvarig i klubben.

Flickhockeyn inom ESK startades för blott två år sedan och utvecklingen har gått rasande fort.

Redan sin andra säsong, 2018/2019, hade man dubblat antalet spelare. Och bara för några dagar sedan stod det klart att tre spelare – Astrid Lindström, Ida Berntsson och Emma Forsman – blivit uttagna till TV-pucken.

– Det gäller att det inte går för fort heller. Föreningen måste hålla samma takt och bli fler ideella krafter som kan hjälpa till runt lagen. Men vi har blivit fler och alla gör ett grymt bra jobb.

Artikelbild

| Glädjen över att vara på is var påtaglig.

Den kommande säsongen kommer det att för första gången i föreningens historia finnas ett juniorlag på damsidan.

Dessutom kommer det att finnas både A- och B-lag på flicksidan. Spelare från samtliga lag fanns på isen under torsdagens avslutande ispass, vilket också var det sista under hockeyskolan.

Artikelbild

| Björn Lundkvist ansvarade för de yngre flickorna under torsdagens sista ispass.

Tjejerna startar egentligen upp träningarna nästa vecka.

– Ja, men nu kunde vi ha en grupp under den här veckan, så det här blev som en tjuvstart med ett träningsläger, säger Martina Lundkvist, en av eldsjälarna i klubbens damorganisation.