"En av de märkligaste matcherna"

Kristian Adolfsson gjorde sin sista match för säsongen. Då bjöds han på ett målkalas när Hagunda förlorade mot Wibax-Piteå efter förlängning.

Trots tio gjorda mål förlorade Hagunda mot Wibax-Piteå.

Trots tio gjorda mål förlorade Hagunda mot Wibax-Piteå.

Foto: Tobias Skagerström/Arkiv

Innebandy2019-12-22 18:54

Med 18 sekunder kvar kvitterade Wibax-Piteå till 10–10 mot Hagunda i ett otroligt målkalas i IFU Arena.
I förlängningen kom det 21:a målet och det var gästerna som gjorde det och tog hem extrapoängen.

– Det var en av de märkligaste matcherna jag någonsin spelat och jag har gjort några stycken. Någon gång i andra perioden när 17 mål var gjorda förstod man inte riktigt vad som hände. Det kändes som båda lagen gjorde mål på allting och det var verkligen speciellt, säger Kristian Adolfsson.

Den första perioden bjöd på hela tolv mål och efter tre raka mål ledde Wibax–Piteå med 7–5.
I andra perioden fullbordade Felix Abrahamsson sitt hattrick och Hagunda vände genom tre raka mål men lyckades inte hålla undan.

– Det låter märkligt när vi släpper in tio men med tanke på matchen utspelade sig så borde vi ha gjort något mer mål. I slutet hade vi en boll som var centimetrar från att gå in och det var små marginaler, säger Kristian Adolfsson.

För honom var det sista matchen för säsongen då han ska till USA.
Förlusten gör att Hagunda ligger kvar på femteplats.

– Jag har ett speciellt band till Hagunda och killarna i laget så det är tudelade känslor. Jag kommer att ha koll på laget och kommer att sakna killarna men ser fram emot resan också, säger Kristian Adolfsson.

Matchfakta

Hagunda–Wibax-Piteå 10–11 e.förl.
(5–7, 4–1, 1–2, 0–1)
Mål, Hagunda: Felix Abrahamsson 4, Mattias Jansson 2, Fredrik Holtz 2, Charlie Hellström 1, Isak Bengtsson 1. Publik: 587.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!