Poängkungens sköna uppvaknande

Storvretas poängkung vaknade i rätt tid. "Jag har ju gjort noll på försäsongen så det var skönt att det lossnade", säger Albin Sjögren som var inblandad i allt i målväg mot Falun.

Albin Sjögren (22) klappas om efter sitt första mål i matchen och för säsongen. Det skulle komma ett till mot Falun och det blev matchavgörande.

Albin Sjögren (22) klappas om efter sitt första mål i matchen och för säsongen. Det skulle komma ett till mot Falun och det blev matchavgörande.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Innebandy2019-09-24 21:50

Storvreta var på väg mot tre poäng i premiären men fick nöja sig med två. Detta efter att Falun med avplockad målvakt kvitterat till 3–3 med sju sekunder kvar (!). I förlängningsspelet var det mest bara Falun och de flesta väntade sig nog ytterligare ett bortamål. Men Albin Sjögren ville annat. Frispelad av nyförvärvet Hampus Ahrén gjorde han inget misstag när han kom fri med Johan Rehn i Falumålet.

–  Jag tänkte skjuta men han var så stor i målet så jag dribblade och den gick in under benet som tur var, säger matchhjälten.

En roll han inte haft på länge. Storvreta har visserligen spelat sparsmakat med träningsmatcher men Sjögren har haft svårt att få igång produktionen.

– De säger ju att Harry Kane (Tottenhams giftige anfallare på fotbollsplanen) inte kan göra mål i augusti. Jag är lite likadan, säger Sjögren.

Mot Falun låg Sjögren bakom samtliga fyra Storvretamål. Han släppte in bollen i planen till en framstormande Niklas Winroth till 1–1 i den första perioden. Stod för en helt öppnande passning till Jimmie Petterssons 2–1 i spel fyra mot fyra i den andra innan han petade in en målvaktsretur till 3–1. 

– Jag har ju missat massvis på försäsongen så det var ett skönt mål att få. En självförtroendeboost, säger Sjögren.

Men det där om att han inte gjorde ett enda mål på försäsongen stämmer inte helt.

– Okej, jag petade in en boll i öppen kasse mot Bohemians (tjeckiskt lag) eller vilka det var.

Öppningsmatchen mot finalmotståndaren Falun var ju Storvretas match i mångt och mycket och att rätt lag vann är det svårt att säga något om även om man nu tappade en poäng i slutet.

–  Det var lite surt. Men man kan vända på det och säga att det var positivt att ta oss tillbaka i sudden, säger assisterande tränaren Kristofer Widlundh.

Man ska komma ihåg att det saknades en del tunga pjäser, inte minst på backsidan i mästarlaget.

– Vi spelade ju med två backpar genom hela matchen och det är extremt tufft mot det här motståndet, men de gjorde det jättebra.

Har du varit orolig för Sjögrens produktion?

–  Absolut inte. Men det var nog skönt för honom att avgöra.

Matchfakta

Storvreta–Falun 4–3 e sd

(1–1 , 2–0 , 0–2, 1–0 ) Målen: 0–1 (11.28) Casper Backby, 1–1 (18.28) Niklas Winroth, 2–1 (33.07) Jimmie Pettersson, 3–1 (36.16) Albin Sjögren, 3–2 (48.44) Rasmus Enström, 3–3 (59.53) Emil Johansson, 4–3 (63.46) Albin Sjögren.

Publik: 2 014

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!