Smällen: Storsponsorn hoppar av Sirius

En av Sirius största sponsorer väljer att hoppa av samarbetet med klubben. Detta efter meningsskiljaktigheter. "Det är ett tapp".

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-09-10 18:44

Sh Bygg har varit huvudpartner till Sirius innebandy men är inte det längre. I intern information på företaget som UNT har tagit del av berättas om att sponsoravtalet är uppsagt och att det beror på "meningsskiljaktigheter kring beslut som klubben tagit". 

Lars Svensson, vd på företaget, bekräftar att man inte längre samarbetar med klubben.

– Det är olyckligt men vi har haft olika syn på avtalet (sponsorsavtalet). Jag önskar dem all lycka men vi pausar nu. 

Svensson vill inte gå in på vad som fått dem att kliva av.

–  Vi kan kalla det olyckliga omständigheter.

Inte heller Sirius ordförande Peter Tornberg vill berätta om den exakta anledningen till att avtalet nu sagts upp. Men han beklagar det.

– Det är detaljer jag inte vill gå in på. Det är mellan oss och dom. Men vi träffades i förra veckan och jag tycker att det under omständigheterna var ett bra möte med respekt. Men det är tråkigt såklart, säger Tornberg.

Beror det här på SH bygg eller er?

– Jag skulle säga både och.

Hur påverkar det här Sirius?

– Det är ett tapp. De har ju varit på huvudpartnernivå så det är ju en slant. Sponsormässigt har vi fått in andra sponsorer men vi vill ju inte tappa någon.

Sh Bygg har varit drivande i ett samarbetsprojekt gällande jämställdhet kallat 50-50 där Sirius innebandy varit en av fem involverade klubbar. Sirius kommer nu av allt att döma hoppa av det.

–  Gissningsvis. Det är inte osannolikt, säger Peter Tornberg.

Att sponsringssamarbetet mellan Sirius och företaget avbrutits har dock inget med att göra hur klubben arbetar med jämställdhetsfrågan enligt Siriusordföranden.

Lars Svensson, vd SH Bygg.
Lars Svensson, vd SH Bygg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!