– Det ska bli otroligt kul att spela match igen. I och med att vi hade spelledigt senast, så blev det en veckas matchvila till, så det här ska bli grymt, säger Lukas Jonsson inför dagens bortamtch mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Det blev en händelserik comeback i Sirius-tröjan för Lukas Jonsson, mot just Göteborg hemma på Studenternas IP. Laget vann med 3-2 och för hans egen del gjorde han först en avgörande frilägesräddning, för att några minuter senare bli utvisad efter att ha fällt en blåvitt-spelare i friläge.

– Det var kul att vara hemma igen. Det var otroligt starkt av oss att vinna den matchen. Och skönt för min egen del att grabbarna kunde hålla ihop det, det var en lättnad, säger han.

Efter segern mot Göteborg blev det även tre poäng i matchen mot Dalkurd, vilket gör att Sirius står på tre raka segrar och befinner sig på säker mark i tabellen inför dagens match.

– Det känns jättebra. Men vi ser nyktert på det här. Göteborg borta har man alltid respekt för. Givetvis är vi nöjda med tre raka segrar, men vi har också respekt för att vi måste fortsätta vinna. Det är halva serien kvar, och ingenting är klart. Men helt klart är det lättare att ta sig till träningen, när man är på väg uppåt i tabellen, säger Siriusmålvakten.

Jonssons målvaktsspel såg förtroendeingivande ut i comebacken, och hans insatser på träning är också bra berkäftar Siriustränaren Thomas Lagerlöf.

– Hans största styrka är att han kan spika igen målet, och att han har ett bra tillslag med bägge fötterna. Han har blivit lugnare och tryggare i sitt spel under halvåret i Norge. Det är alltid skönt med en målvakt som kan göra avgörande räddningar, säger Thomas Lagerlöf.