I helgen gick ZebastianKadestam in i ringen för att utmana amerikanen Tyler McGuire om mästarbältet i weltervikt. Galan heter One Championship: Warriors Dream och den arrangeras av en av världens största MMA-organisationer (ONE FC). Skådeplatsen var Indonesiens huvudstad Jakarta. I den femte ronden slog Kadestam till med en högerkrock följt av ett knä i McGuires ansikte och knockade amerikanen som inte hade förlorat någon fajt innan hans möte med svensken.

– Det var en bra match mot en tuff motståndare. Vi fick kämpa hårt för titeln men lyckades göra det vi skulle och stängde ner hans attacker och hans brottning. Att jag lyckades knocka honom i slutet av matchen var skönt, jag siktar alltid efter att avsluta, säger Kadestam och fortsätter:– Det här betyder mycket. Jag har jobbat väldigt hårt och det är skönt att få belöning för allt slit. Jag sa till UNT tidigare under säsongen att jag tänkte slå igenom den här säsongen och det visade sig stämma.

MMA-fajtern är nu tillbaka i vardagen i Uppsala igen.

– Jag har fått ett otroligt stöd – både från okända och kända. Att som förste svensk vinna en av de stora MMA-titlarna är stort för mig och mitt team. Det här kommer att öppna många dörrar, framtiden ser ljus ut.

Vad händer härnäst?

– Nu ska vi försvara titeln för att visa att vi hör hemma där och sedan fortsätta att klättra, avslutar Kadestam.