Det var i november som UNT kunde avslöja att Kim Skoglund inte skulle bli kvar i Sirius efter tolv säsonger i klubben då han inte erbjöds något nytt kontrakt. De senaste dagarna har han kopplats ihop med Gif Sundsvall och under fredagen skrev han på ett treårsavtal med klubben.

– De tog kontakt med mig för några veckor sedan och jag var uppe och hälsade på. Det kändes rätt, jag fick en väldigt bra bild av hur de vill spela, hur de jobbar med utveckling och hur de vill bli bättre. Det kändes som en rolig utmaning samtidigt som jag vill fortsätta spela på så hög nivå som möjligt, säger Skoglund.

Vilken roll ser Sundsvall för dig?

– Det tänker jag inte tala om exakt, men jag har använts i flera olika roller tidigare och kan användas i flera olika roller. Sundsvall spelar lite annorlunda jämfört med Sirius då de kör en tre- eller fembackslinje, två centrala mittfältare och två fickspelare så det finns många platser att spela på.

Hur ser man på framtiden?

– Vi har inte pratat om allt så, men de byggde lite nytt i fjol med nytt spelsystem och höll sig kvar precis. Nu vill vi självklart etablera oss ännu mer i allsvenskan, det är det klubben vill och sedan får man sätta en ny målsättning.

Och det kan bli en minst sagt speciell debut för Skoglund. Redan nästa lördag väntar säsongens första träningsmatch då Sundsvall ställs mot Sirius på Löten.

– Det skulle vara speciellt eftersom jag har representerat och brytt mig om föreningen så länge. Jag är dock alltid proffessionell och gör allt för den arbetsgivare jag har så jag kommer att gå in hundra procent. Det är bara att köra, säger Skoglund.

Den "riktiga" hemkomsten sker dock i omgång två av allsvenskan då Sundsvall gästar Sirius på Studenternas den 8 april.

– Jag tycker att jag har fått tillräckligt med kärlek från Västra Sidan, folk har hört av sig. Visst var det tråkigt att jag inte fick ett avsked vid en match, men jag har fått så mycket kärlek från alla håll och kanter så jag känner att det räcker så, säger Skoglund.