Lucas Sandström tillförde tyngd och energi när han anslöt till Almtuna under den förra säsongen. Han var skadad och avstängd en hel del men när han väl spelade fick Uppsalalaget, som gjorde en succéartad säsong, ytterligare en dimension framåt. Sandström är en spelare som alltid är med där det händer, och inte sällan framför motståndarmålet eller i ansiktet på sina motståndare.

Just nu kör han för fullt med Almtuna under försäsongsträningen, men något kontrakt har inte presenterats. Men de Ais-supportrar som varit oroliga för att han ska lämna kan vara lugna.

– Jag hoppas att det ska gå och lösa så småningom, det ser ljust ut, säger han om kontraktsbiten.

Vad är det som drar ut på tiden?

– Det är lite smådetaljer, det är svårt att gå in på, säger han.

Att han trivs i laget och staden råder det ingen tvekan om.

– Jag trivs kanon. På den fronten är det inga konstigheter, säger han.

Almtuna har redan 20 spelare klara till nästa säsong. Lägg därtill att UNT kunnat berätta om uppgifter som säger att Tony Mårtensson ska vara klar för klubben även om detta inte är något Almtuna bekräftat. Räkna in även Sandström och nästa säsongs trupp liknar allt mer färdig även om det säkert tillkommer någon ytterligare då antalet lån under säsong begränsats kraftigt.

– Det känns som att vi kommer att få ihop det bra, säger Sandström och notera att han säger vi.

28-åringen från Fagersta, där han också kommer att spendera stora delar av sommaren, hann spela 30 matcher i grundserien under sin debutsäsong i Almtuna och gjorde åtta mål och sju assist. Dessutom drog han på sig 62 utvisningsminuter. Detta efter två matchstraff.