Ljung klev fram i återkomsten

Arvid Ljung kom tillbaka till Gränbyhallen och stoppade 40 skott i sin bästa insats för säsongen. Han blev lite av matchvinnare när Karlskrona slog Almtuna.

Arvid Ljung motade de mesta Almtuna, för dagen i sitt vita bortaställ, sköt iväg mot Karlskrona-målet.

Ishockey2019-10-04 21:59

Almtuna hade hoppats rida vidare på segern i onsdags borta mot Södertälje. Men samtidigt som den egna insatsen var blev var det en välbekant kille som stod i vägen på fredagskvällen. Arvid Ljung vaktade Almtuna-målet under två säsonger innan han till i år valde att skriva på för Karlskrona.

Efter 4–2-segern mot sitt gamla lag njöt han i stora drag och erkände att det var speciellt att vara tillbaka.

– Ja, det tycker jag. Jag trivdes ju jättebra här så det var jättekul att vara tillbaka.

Han hade inte hört något från Almtuna säger han och gjorde tidigt klart med Blekingeklubben.

Almtuna sköt 42 skott på mål, 16 i vardera de två sista perioderna. Men det var bara Alexander Bjurström (snyggt skott i krysset) och Christian Hägg (från nära håll) som lyckades överlista den långe KHK-målvakten.

– Det är förstakedjan plus Bjurström som är lite hot (i Almtuna), resonerar Ljung.

Det kan låta konstigt med tanke på hur många skott Almtuna sköt på mål i matchen men Ljung behövde inte riktigt stå på huvudet för att rädda. Han var stabil den här kvällen och det räckte långt.

– Det blev en lite för lätt resa för Arvid. Vid vårt 2–3-mål är vi i alla fall i ansiktet på honom, säger Almtuna-tränaren Martin Gudmundsson.

När UNT berättar för Ljung vad tränaren sagt kommer svaret blixtsnabbt:

– Han vill inte ge mig någonting alltså, säger målvakten och skrattar.

Statistikmässigt har inte Ljung inlett säsongen lysande, långtifrån, men han har stått i matcher mot bra lag.

– Nu fick jag en riktigt skön start och får rida vidare på det, säger han.

2–3-målet som nämndes kom med sex och en halv minut kvar att spela. Almtuna satsade sedan på att plocka av sin målvakt Jesper Eliasson i en jakt på kvittering men med dryga minuten kvar att spela satte gästerna slutresultatet i öppen kasse.

Det var inte bara Ljung som var tillbaka i Gränbyhallen och spelade en viktig roll för gästerna. Backen Måns Hermansson inledde fjolårssäsongen i Almtuna men trivdes inte och flyttade hem till Tingsryd. Nu är även han i Karlskrona och han satte viktiga 1–3 tidigt i den tredje perioden.

Matchfakta

Almtuna–Karlskrona 2–4

(0–1, 1–1, 2–2) Målen: 0–1 (10.13) William Pethrus, 0–2 (29.36) Daniel Norbe, 1– 2 (39.22) Alexander Bjurström, 1–3 (44.25) Måns Hermansson, 2–3 (52.23) Christian Hägg, 2–4 (58.54) Linus Karlsson,  öppen kasse. Publik: 1 107