Rollin-Carlsson följer hjärntrappan där man stegvis testar sig för att kunna öka på träningsdosen successivt. Efter att ha cyklat och åkt skridskor under helgen var han i måndags redo för ett tuffare test.

– Jag var med på is och drog upp pulsen på max men sen på kvällen fick jag ont i huvudet igen så nu får jag börja om, säger han.

Hade han klarat det testet hade nästa steg varit att kunna träna fullt ut med närkamper. Men det får nu vänta. För att inte tala om en comeback i matchspel.

– Det är omöjligt att säga när jag kan vara tillbaka, säger VRC som innan han åkte på den här smällen mot huvudet var förskonad från hjärnskakningar i karriären.

– Det är skönt att det är den första och förhoppningsvis den enda, säger han.

Han tvingas ta det lugnt men säger att det är jobbigt att följa laget från sidan. Dels för att han vill spela själv och dels för att laget inte vinner tillräckligt många matcher. Sedan han krockade med lagkompisen Viktor Hertzberg i hemmamatchen mot Oskarshamn har det redan spelats sex matcher.

– Det är lite stressande såklart. Man vill gärna vara med där ute och påverka.

Rollin-Carlsson gör sin nionde säsong med Almtunas a-lag. Precis som i fjol är han i år assisterande lagkapten men var dessförinnan första kapten under tre raka säsonger.

Almtuna möter Karlskrona på bortaplan på onsdag kväll och sedan väntar Tingsryd borta på fredag.