Mer ansvar på målvaktens axlar

Före den här säsongen hade han inte gjort en enda hel allsvensk match. I sin femte seriematch för Almtuna kom i fredags första segern för målvaken Daniel Rosengren.

Daniel Rosengren är ny för säsongen i Almtunas mål. I fredags fick han vinna på isen för första gången.

Daniel Rosengren är ny för säsongen i Almtunas mål. I fredags fick han vinna på isen för första gången.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Ishockey2019-10-20 07:30

Jesper Eliasson fick förtroendet mellan Almtunas stolpar vid flest tillfällen inledningsvis, men när han kallades hem till Växjö (är på lån från SHL-klubben) i veckan landade hela ansvaret på Rosengren inför Timrå borta i onsdags. Det blev förlust med 2–0 men 20-åringen från Vallentuna gjorde det mycket bra. Och han fortsatte på den inslagna vägen med en stark insats i fredags kväll i den viktiga 5–2-segern över Tingsryd.

– Det har känts bra. Det var såklart jätteskönt att få en vinst. Det har varit lite snålt med målskyttet men det kom fem mot Västerås och nu fem igen, säger han efter att fått vinna sin första match i allsvenskan med Almtuna.

Han hoppade in i en match med Karlskrona (på lån från Kallinge/Ronneby) förra säsongen kände då att det var en nivå han klarade av. Nu har han visat det i Almtuna också. 

Då ingen vet när Eliasson kan vara tillbaka ligger ett stort ansvar på Rosengren den närmaste tiden.

– Ja, det har ju blivit så när Jesper är borta. Jag får ta matcherna och det är bara att ta chansen och visa vad jag kan. Vi är ett rätt jämnt målvaktspar och vi är bra kompisar. Båda får jobba hårt för att visa vem som ska stå, säger Rosengren.

Under söndagen vaktar han Ais-målet igen – hemma mot serieledande Björklöven – i vad som blir hans tredje raka start på bara fem dagar.

Matchdags

Almtuna–Björklöven

Hockeyallsvenskan

Gränbyhallen 17.30

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!