Ny förlust - trots lyckade draget

David Ahlmark fick direkt effekt på sin tidiga timeout i den andra perioden. Trots det lyckade draget kunde dock inte Sirius vända mot Jönköping.

Sirius tränare David Ahlmark tog en tidig timeout.

Sirius tränare David Ahlmark tog en tidig timeout.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-10-10 21:18

4–1 efter halva matchen mot Jönköping fick Sirius tränare David Ahlmark att agera med en tidig timeout. Resultatet? Sirius tog sig in i matchen då Jakob Drews reducerade bara 22 sekunder senare och samme Drews tog Sirius ännu närmare någon minut senare.

– Vi fick en fin reaktion på timeouten. Den tog oss in i matchen, men i den tredje perioden så var vi tillbaka på ruta ett och det blev ingen match av det, säger Ahlmark.

Vad sa du under timeouten?

– Dels gick vi ned på folk och pratade om att ta det lite rakare mot mål. Jag vet inte vad jag sa mer egentligen, jag bara gaggade, säger Siriustränaren.

Kevin Söderling sköt i ribban och känslan var att Sirius skulle kvittera. I stället var det en utvisning i början av den tredje perioden som avgjorde matchen då Jönköping gjorde 5–3 och senare vann med hela 8–4.
– Insatsen är svag. Vi mötte ett lag som spelade väldigt tajt och var svåra att bryta igenom. En riktig utmaning som vi inte klarade av.

Förlusten var Sirius tredje på de fyra inledande matcherna i superligan.

– Det är underkänt så klart, det är inget konstigt med det. Ingen är nöjd med det här och vi vill mycket mer. Det är tungt, men samtidigt bara att bita ihop och det är ny match på söndag. Vi måste börja vända på det, säger Ahlmark. 

Matchfakta

Jönköping–Sirius 8–4

Målen, Sirius: Jakob Drews 2, Johan Widh, Joakim Alvinder. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!