Den 205 centimeter långe 28-åringen gjorde comeback för Uppsala Basket i tisdagens hemmamatch mot BC Luleå. Om det blir en fortsättning följer återstår att se. Lördagens bortamatch mot Köping missar han – då foten säger ifrån.

– Det var kul den minut som min kropp orkade med och det var fantastiskt kul att vara tillbaka med grabbarna. Hela inramningen i Fyrishov var underbar, säger Odin Lindell.

– Men det var lite som jag förväntade mig, min kropp var inte riktigt redo. Jag ryckte ifrån och fick ont i foten direkt och sedan var det inte mycket att hänga i granen från min del i den matchen. Jag fick ett facit att man inte kan ta två års ledighet och tro att man hänger med, även om jag inte trodde det, säger Odin Lindell.

Artikelbild

| Odin Lindell under tisdagens comeback mot BC Luleå.

Hur mår du?

– Jag kunde inte gå dagen efter matchen och det visade sig att jag hade en ruptur i en sena under foten. Nu är det voltarenkur och promenader som gäller innan det är återbesök hos sjukgymnasten på måndag. Sedan får vi se när jag kan göra explosiva rörelser igen. Just nu är jag en klassik ”one hit wonder” ... eller ”one hit trash” kanske man ska säga.

En (1) seger på 21 omgångar gör att Uppsala Basket är hjälplöst sist i tabellen och när femton omgångar återstår att spela av grundserien krävs det en hög segerprocent i återstående matcher. Borta mot Köping måste det bli seger. Punkt.

– Laget hade en bra träning i går och vi har gått igenom de grejer som det behövs tittas på, för att få ihop lagförsvaret och få flyt i anfallet. Jag är övertygad om att killarna kommer att komma ut extremt hungriga mot Köping, säger Odin Lindell.