Det är tätt och jämnt i den allsvenska tabellen. och så också i de flesta matcherna. På annandag jul föll Almtuna med 3–2 borta mot Leksand. Nu slog man topplaget Karlskoga med samma siffror på hemmaplan efter en sevärd tillställning.

– Det var en ganska vild match de två första perioderna där vi bytte chanser och det var mycket skott mot båda målen. I den tredje kändes det jäkligt tryggt, killarna gjorde det bra, framför allt i spelet med puck och vi dödade lite av deras energi, säger ena Almtunatränaren, Martin Gudmundsson.

Fredrik Forsberg var den som i mittperioden var mest delaktig när hemmalaget vände 0–1 till ledning 2–1. Först blev han frispelad i "slottet" och skickade upp pucken i närmsta krysset till en kvittering. Ett mycket fint mål. Men 2–1 – i spel fyra mot fem – var aningen läckrare. Forsberg kom med pucken och hade Rollin-Carlsson med sig men valde att skjuta själv. Målvakten Henrik Lundberg räddade men Almtunamål blev det ändå.

– Vi kom nästan tre mot en. Jag gick mot bortre (stolpen) och hamnade nästan i passningsskugga. Men efter att han tagit skottet fick jag en skridsko på pucken innan den gick högt och mot mål, berättar Rollin-Carlsson.

Sedan klappade han till på volley. 2–1 var ett faktum, fast först efter videogranskning.

– Jag var bombsäker på att klubban var under ribban, säger målskytten.

Har du spelat tennis?

– Nej, men jag spelade en hel del padel i somras. När jag kom till båset sade jag till "Jonte" Léman att det där har du sett förut, säger "VRC" och ler.

Léman är en av "VRC":s padelkompisar. En annan är Oscar Milton. Och Milton försökte sig på ett konstmål han också när han på ett friläge i den tredje perioden testade en dragning ur den högre skolan. Han spelade pucken mot den egna skridskon innan den försvann ned i sarghörnet ... ett mål där hade betytt 3–1.

– Han ville väl göra något konstmål och det var sånär att han fick träff på den. Det var otroligt snyggt spelat innan och han ville väl avsluta värdigt, säger Rollin-Carlsson.

– Det är bra att han vågar, och i en sån typ av läge i matchen också. Hade det gått hem hade det varit genialiskt, säger Gudmundsson.

Nu vann Almtuna ändå man gjorde det efter en mycket bra prestation mot ett topplag. Spelarna belönas med tre dagars ledigt över nyårshelgen.

Hur mycket kan ni fira?

– Lite får man fira, men man får samtidigt ta det lite piano, säger Rollin-Carlsson.