Pressat Uppsala Basket i måstematch

Måstematcherna radar upp sig för Uppsala Basket som måste vinna hemma mot Wetterbygden för att inte bli akterseglade i slutspelsstriden.

Uppsala Baskets coach Mady Mahdy, här i samspråk med lagets amerikanska guard Malica Monk.

Uppsala Baskets coach Mady Mahdy, här i samspråk med lagets amerikanska guard Malica Monk.

Foto: Erik Appelqvist/arkiv

Basket2019-11-06 08:00

Seger mot Wetterbygden och gapet till topp åtta-placeringarna minskar. Förlust och Uppsala Basket kan se framemot en ännu tuffare resa mot slutspelet.

Efter mötet med Wetterbygden väntar dessutom matcher mot bottenkonkurrenterna Visby och Mark, som liksom Uppsala står segerlöst i inledningen av säsongen efter fem raka förluster.

Pressen på Uppsalaspelarna är stor och Mady Mahdy har ingen anledning att göra den mindre.

– Vi är taggade och förberedda. Nu ska vi bara leverera, säger Uppsalacoachen.

Det är inget annat än två poäng som gäller hemma mot tabellsjuan – men det gäller att orka ladda om efter storförlusten (107–66) borta mot Högsbo senast.

– Vi hade en riktigt dålig start mot Högsbo och vi hade inte samma hunger som under de tidigare matcherna, säger Mady Mahdy, som tror och hoppas på ett annat go hemma i SEB Usif Arena.

Wetterbygden har vunnit två av fyra matcher och lagets kanadensiska forward Samantha Cooper har visat sig vara en av basketligans vassaste spelare. Cooper toppar såväl poäng (23,5)- som returligan (16,3).

– Vi mötte Wetterbygden på försäsongen och då var hon helt outstanding. Vi kom in på henne under andra halvan av matchen och nu har vi full koll på henne, säger Mady Mahdy.

– Men vi får inte glömma de andra spelarna. Wetterbygden är bra.

Känner ni er pressade?

– Nej, det är bra press. Vi måste vi tävla om det vi vill. Vi har haft bra vilja, men nu måste vi hålla matchen ut. Vi har förberett oss väl inför det här.

Matchdags

Uppsala Basket–Wetterbygden

Svenska basketligan dam

SEB Usif Arena, 19.00

Karta: Seb Usif Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!