Efter 0–5 hade Gusk-tränaren Zaine Söderlund lätt att hålla sig för skratt även om han inte tycker att resultatet speglar matchen.

– Täby gjorde sina två första mål på fasta situationer. Spelmässsigt var det en jämn halvlek, där vi hade bollinnehavet. Men det är klart, man vinner inte bara för att man har mycket boll, säger Söderlund.

Täby är nykomling i fotbollstvåan, men verkar vara en bra sådan.

Artikelbild

| Daniel Afewerki (i gul tröja) haltade efter matchen mot Täby.

– Det här är inget dåligt lag, det kan vara ett lag för toppen. Men jag tycker att vi gjorde Täby bra i den här matchen, säger Gusk-tränaren.

I premiären förra veckan spelade Gusk 0–0 mot Karlberg. Dessförinnan gick laget mållöst från träningsmatchen mot Enskede. Måltorka alltså.

– Men mot Karlberg spelade vi bra, och jag tycker inte den här matchen var så dålig som siffrorna antyder. Tittar man bara på resultatet så kan man tro att vi var utspelat, men så var det ju inte, säger Zaine Söderlund.

I första halvlek var det två fasta situationer som Täby utnyttjade – mycket snyggt måste sägas, inte minst William Prtic nick som gav 0–1.

Gusk låg under med 2–0 i paus och man förväntade sig en uppryckning i den andra halvleken, men så blev det inte.

– Vi pratade om att inte tappa fokus och bli aggressivare i boxarna, säger Zaine Söderlund.

I stället för en Gusk-reducering (ett par hyggliga lägen fanns) så kom 0–3 när William Prtic slog till med huvudet igen. En oerhört snygg nick.

Dessutom gjorde Gusk många misstag, som vid 0–5 när man passade fel på mittplan som gjorde att Täby kunde ställa om och helt enkelt springa ifrån hemmaförsvarert.

Täbys unga lag (såg ut som ett P18-lag, eller ännu yngre) visade sig vara ett piggt lag med många snabba spelare. Gusk hängde helt enkelt inte med när spelare som Simon Sultan och Hugo Näslund satte fart.

I Gusk saknades skadade Henrik Englund, som klev av skadad mot Karlberg senast. Dessutom haltade Daniel Afewerki efter matchen mot Täby.

– Men vi har de spelare vi har, det finns inget att skylla på, säger Söderlund.

Måltorkan är heller inget som oroar Gusk-tränaren, även om han förstås gärna hade sett något mål mot Täby.