Så ska Sirius vända förlusttrenden

Det behöver inte vara det, men blir det troligen. Sirius bortamöte med Malmö är höstens hittills viktigaste match – för att hitta vinnarkänslan.

Sofie Paulsson (37) är övertygad om att segrarna kommer att komma för hennes Sirius. Kanske redan mot Malmö?

Sofie Paulsson (37) är övertygad om att segrarna kommer att komma för hennes Sirius. Kanske redan mot Malmö?

Foto: Peter Bohlin / Frilansfotograferna

Innebandy2019-10-11 17:00

Malmö förlorade sin premiär borta mot Pixbo (9–3) men har därefter radat upp tre raka segrar; Rönnby (6–4), Jönköping (4–2) och Dalen (11–3).

Sirius vann sin premiär mot Dalen (5–1), men har därefter radat upp tre raka förluster; Täby (7–5), Kais Mora (4–9) och Pixbo (5–7).

Mot Malmö är pressen stor att säsongens andra trepoängare ska komma.

– Visst har vi förlorat tre matcher, men Dalenmatchen genomför vi i stort sett felfritt och i perioder har det varit riktigt bra mot de topplag vi har förlorat mot, säger Sofie Paulsson.

Forwarden, tillbaka på allvar efter en tung korsbandsskada, är övertygad om att poängen kommer om dipparna försvinner. Och det behövs ingen mirakelmedicin.

– Det är det gamla klassiska som gäller; Att inte hänga med huvudet eller tappa fokus för att ha släppt in ett mål. Vi tappar energin direkt när vi släpper in mål just nu. Men jag är inte orolig.

En match i matchen blir den mellan just Sofie Paulsson och Malmös VM-aktuella landslagsspelare Ellen Rasmussen, som toppar lagets interna poängliga efter åtta poäng på fyra matcher.

Sofie Paulsson å sin sida har öppnat med fyra mål och tre assist på fyra matcher. 

– Jag måste säga att jag är nöjd. Jag var förberedd att det skulle ta lång tid att komma tillbaka och framför allt mentalt, att man skulle tveka och inte våga ta i. Just nu är det en väldigt skön känsla. Det är precis det här man har haft i tanken i arton månader.

Matchdags

Malmö–Sirius

Svenska superligan dam

Baltiska hallen, 14.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!