– Jonas har bara kört två träningar med oss, så det är lite svårare att avgöra hur länge han orkar i en full match. Men båda ser fysiskt väldigt bra ut, säger Siriustränaren Thomas Lagerlöf inför matchen mot IFK Göteborg.

Sirius kommer till match med tre raka vinster och Lagerlöf bekräftar att känslan i truppen är fortsatt bra.

– Det känns bra på alla sätt. Vi var spellediga förra helgen, och har fått träna ganska hårt sedan senaste matchen. Många spelare har visat bra energi och form. Det är tuff konkurrens om platserna, vilket känns väldigt bra, säger Lagerlöf.

Sirius besegrade IFK Göteborg med 3-2 hemma på Studenternas i lagens senaste möte, efter att ha vänt underläge 0-2. Om det sedan bär med sig en psykologisk fördel i matchen återstår att se.

– Så vill man gärna tolka det, men alla matcher lever sitt eget liv. Sedan är det skönt kunna vända ett sådant tufft underläge som vi gjorde. Och har vi gjort de en gång, så vet vi att vi kan göra om det. Men på det sätt vi hanterade den matchen var väldigt bra, och det är skönt att ha med sig den matchen, säger Thomas Laglerlöf.

Sedan lagen möttes senast har även Göteborg förstärkt truppen, men kommer från förlust mot Kalmar senast, 1-2.

– Senast vi mötte Göteborg så backade de mest hem och spelade på kontringar. Vi har diskuterat lite hur det kommer att se ut den här gången, och det blir intressant att se om de spelar lika defensivt på hemmaplan. Vi för förberett på olika scenarion, säger Thomas Laglerlöf.

I truppen återkommer målvakten Lukas Jonsson som var avstängd senast, medan Steffano Vecchia saknas på grund av skada. Däremot finns Moses Ogbu med, trots tidigare frågetecken för skada.