Sirius ändrar för att få fart på laget

Sirius flyttar runt i femmorna – allt för att få fart på laget. På söndagen väntar Falun och då får hemmalaget verkligen slå ur underläge.

David Ahlmark och hans Sirius ställs  mot Falun i IFU Arena. Övermäktigt motstånd?

David Ahlmark och hans Sirius ställs mot Falun i IFU Arena. Övermäktigt motstånd?

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Innebandy2019-10-13 20:00

– Vi har inte spelat jättebra och jobbar hårt för att vända på det här, säger Siriustränaren David Ahlmark, som inte tycker att söndagens motståndare, Falun, passar laget bättre trots att man får spela utan något som helst favorittryck.

Sirius har ändå allt att vinna mot Falun, som tappat bara två poäng hittills den här hösten och det var i premiären just iu IFU Arena mot Storvreta.

Sirius hade en jobbig start även på fjolårssäsongen. När laget väl fick ordning på sitt spel så kom poängen och Sirius var nog ett topp 5-lag under den senare delen.

– Det får inte bli en vana att börja serien dåligt. Ibland kan det vara så enkelt som att förväntningarna är höga och då kanske man inte lägger ner tillräckligt hårt arbete, man tappar ödmjukheten, säger Ahlmark.

Inför Falumatchen har Ahlmark plockat om en del i femmorna.

– Det är egentligen inget dramatiskt. Det är bara för att bryta mönstret.

Matcherna mellan Sirius och Falun brukar bli sevärda. Minns bara Sirius makalösa vändning i en av matcherna uppe i Falun förra säsongen. Men det är nästan alltid Falun som vinner och just i den här matchen är man storfavorit med tanke på Sirius säsongsstart.

– Det är bara att gå ut till matchen och jobba hårt. Det kan bli en rolig match, säger David Ahlmark, som har alla spelare tillgängliga förutom Billy Nilsson och Johan Eriksson.

Matchdags

Sirius–Falun

Superligan

IFU Arena 17.00

Karta: IFU Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!