Sirius vann - men imponerade inte

Sirius spräckte förlustnollan efter 7-5 mot Linköping. Men imponerade inte på tränaren David Ahlmark. "Vi hade tur", säger han.

Filip Eriksson klev fram och gjorde sina första mål för Sirius den här säsongen.

Filip Eriksson klev fram och gjorde sina första mål för Sirius den här säsongen.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Innebandy2019-10-06 16:09

Sirius har spräckt förlustnollan i årets superliga. Men det satt hårt åt och hemmacoachen David Ahlmark svingade med sågen efteråt. 
– Det var en fruktansvärd innebandymatch. I dag hade vi tur sett till målchanserna. Vi ska inte vinna den här matchen, men Linköpings ineffektivitet räddar oss. Vi har otroligt stora problem i spelet både med och utan boll. Det ser faktiskt inte alls bra ut. Vi måste fundera hur vi ska ordning på det här, säger han. 
Ahlmark efterlyser hårdare jobb. 
– Framförallt jobbar vi för dåligt, och spelar för svårt. Vi måste upp väldigt långt i prestation om vi ska fortsätta vinna matcher i SSL, tycker han
Sirius gick fram till 3-0 när Filip Eriksson sköt rakt upp i krysset i upptakten av mittperioden. Johan Eriksson var sedan mycket nära att raka in 4-0, men Linköpingsmålvakten Robin Laakso snurrade runt på golvet och höll sitt lag kvar i matchen. Och då kom också Linköping in i matchen. Försvarsmissar från Sirius och plötsligt stod det 3-2. Linköping var hetare - men hade otroligt svårt att utnyttja sina lägen. 
Sirius gjorde ett nytt ryck med två mål på nio sekunder fram till 6-3 när knappt fem minuter återstod av matchen. Men avgjort? Nej, Linköping kom tillbaka och hade 6-5 in i slutminuten. Då klev Filip Eriksson åter fram och fixade avgörande 7-5. 
– Det var på tiden. Det var mina två första mål för säsongen. Jag har inte känt mig stressad, men jag är en av dem som ska göra mål och poäng. Men vi måste slipa bort de enkla misstagen om vi ska ta poäng av topplagen framöver, säger han. 
Målen Sirius: Filip Eriksson 2, Johan Eriksson, Patrik Burman, Johan Widh, Jakob Drews och Daniel Stenlund. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!