Skickade "spioner" till motståndarträning

Storvretatränaren Andreas Harnesk förbereder sig på bästa möjliga sätt. Inför matchen mot Dalen hade han till och med scouter på plats på Umeålagets träning.

Andreas Harnesk och Storvreta ställs på tisdagskvällen mot Dalen i Umeå.

Andreas Harnesk och Storvreta ställs på tisdagskvällen mot Dalen i Umeå.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-10-07 20:21

Att Andreas Harnesk har bra koll på tisdagskvällens motståndare är inte konstigt med tanke på att han själv tidigare har bott i Umeå och dessutom har brorsan Lukas i laget. 

Är det rentav det lag du har bäst koll på?

– Nej, Falun har jag bäst koll på. Sedan Dalen. Av de två anledningar du nämner plus att vi mötte dem i semin i fjol. 

Men det kan alltid finnas extra saker att ta reda på så under måndagens Dalen-träning hade Harnesk utsända scouter, eller spioner om ni så vill. En del av infon han fick: att Mattias Ljunggren och Sebastian Degeryd fortfarande saknas och således inte lär spela powerplay mot Storvreta.

– Det gäller att vara förberedd.

Brukar du ha scouter på träningar?

– Nej, det här var första gången någonsin. När det gäller själva spelet tänker vi mest på oss själva men däremot är det skönt att veta powerplay och sex mot fem, det är enda gången vi får anpassa oss.

Storvretas sjukdoms- och skadeläge är numera gott. Endast Niklas Winroth ser ut att missa matchen mot Dalen då han fortfarande avråds från spel på grund av ögonskadan han fick inför derbyt mot Sirius. Förhoppningen är att Robin Nilsberth, som dragits med sjukdomar och som vilade mot Mullsjö ska kunna spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!