Skön revansch gav första segern

I premiären var Albin Hjelm en boll från seger i herrsingeln. Mot Täby bjöd han på stor spänning igen och bidrog till Fyrisfjäderns första vinst för säsongen.

Albin Hjelm vann en tajt femsetare i sin herrsingel.

Albin Hjelm vann en tajt femsetare i sin herrsingel.

Foto: Tobias Skagerström/Arkiv

Badminton2019-09-16 21:04

Albin Hjelm har bjudit på stor spänning i sina två första matcher för Fyrisfjädern.  
I premiären förlorade han en tajt femsetare på sista slaget och i måndagens match mot Täby blev det en ny jämn herrsingel.  

– Det var en match som Albin ska vinna och det är alltid lite svårt att vara favorit. Han hittade ingen riktig rytm i spelet men gör det bra som vinner en så tajt match. En seger var ändå det viktigaste, säger Henri Hurskainen, lagledare i Fyrisfjädern.

I femte och avgörande set tappade Albin två matchbollar från 10–8 till 10–10 men när det betydde som mest vann han och tog hem herrsingeln mot Richard Kuhl.  
Då tog Fyrisfjädern ledningen med 3–0 efter att innan dess fått en drömstart då Julie Dawall-Jakobsen vann damsingeln och Adam Gozzi/Melker Bexell tog hem herrdubbeln i tre raka set.

– Det var kanske inte världens finaste badminton från något av lagen men vi gör en bra match. Det är många som spelat i den här hallen tidigare men det brukar vara lite speciellt att möta Täby och det är starkt att få med oss 5–1, säger Henri Hurskainen.

När sedan Andy Tsai vann andra herrsingeln var segern ett faktum och Fyrisfjädern vann till slut med 5–1 efter att Mathias Bay-Smith (debuterade)/Tilda Sjöö vunnit mixeddubbeln med 3–1 i set.

– Det var kul att se Mathias och Tilda tillsammans, det var lite trevande i första set men sen hittade spelet och Mathias visade vilken nivå han kan hålla, säger Henri Hurskainen.

Därmed tog Fyrisfjädern sin första seger för säsongen efter 1–5-förlusten i premiären mot fjolårsfinalisten Påvelund. Segern gör att klubben står på tre inspelade poäng efter två omgångar och i nästa match ställs laget mot Västra Frölunda på hemmaplan 24:e september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!