Spelaren som alltid är på plats

Oavsett formation eller uppställning i försvarsspelet: Tim Björkström är alltid där. Nu ser Siriusbacken framemot avgörandets stund med Sirius.

Tim Björkström, här i en match mot Djurgården tidigare i år, är alltid med i Sirius startelva – oavsett placering i backlinjen.

Tim Björkström, här i en match mot Djurgården tidigare i år, är alltid med i Sirius startelva – oavsett placering i backlinjen.

Foto: TT-arkiv

Fotboll2019-10-05 07:30

Fembackslinje, fyrbackslinje eller trebackslinje. Oavsett vilket är Tim Björkström alltid där. Han har startat 25 av 25 matcher för Sirius. Bara en avstängning (för tre varningar) har hindrat honom från spel i samtliga 26.

Mot Gif Sundsvall förpassades han dock ut till en högerbacksplats när Daniel Jarl och Kebba Ceesay bildade mittlås. 

– Jag har flyttat runt en del, så har det blivit. Jag trivs bäst som mittback, det är där jag vill spela och det är där jag känner att jag är som bäst, säger Tim Björkström.

– Men ibland blir man omflyttad och då gäller det att ta tag i det också. Man får väl ändå någonstans vara glad att man är kvar på planen. Vad som är för lagets bästa får tränarna välja.

Tim Björkström gör sin andra säsong i Sirius efter att ha kommit till Uppsala från ett tungt 2017 där han lånades ut från Djurgården till Östersund utan att erövra någon startplats i backlinjen. 

Han har varit i den här sitsen förut med Sirius och vad som krävs mot Helsingborg – som är starten på en på förhand dramatisk avslutning av fotbollsallsvenskan.

– Vi hade en kul träning idag och det ska vi ta med oss ut till matchen. Det är viktigt att tänka på att ha kul och ha en bra energi, det kan vi komma långt på, säger Tim Björkström och fortsätter:

– Vi ska framför allt fokusera på vårt eget spel och kan vi få till offensiven blir det lite lättare att försvara också. Det gäller att vinna många andrabollar och få in många i boxen och trycka ned dem. Vi fick försvara lite för mycket mot Sundsvall senast och hade väl bara två, tre passningar inom laget. Då blir det tufft.

Hur har veckan varit efter Sundsvallsmatchen (2–1-förlust)?

– Den har varit bra. Vi har tränat på jäkligt bra i början på veckan och lättat upp det lite nu. Det var mycket glädje i dag och vi fokuserar på oss själva. Det är fyra matcher kvar och det är en cupmatch varje match, det gäller att se det som en positiv sak. 

Hur ser du på motståndet Helsingborg?

– Vi gjorde en jäkligt bra match mot dem i somras, men fick ingen utdelning. Det är ett bra lag, men helt klart kan vi rubba dem på vår hemmaplan. Det gäller att vi får igång vårt passningsspel och lite jävlar anamma i laget. 

Fakta

Sirius trupp mot Helsingborg: 1 Lukas Jonsson, 3 Karl Larson, 4 Kebba Ceesay, 5 Daniel Jarl, 7 Niklas Busch Thor, 8 Tim Björkström, 9 Jonas Lindberg, 10 Elias Andersson, 14 Ian Sirelius, 15 Sam Lundholm, 16 Axel Björnström, 19 Christer Gustafsson, 20 Sherko Faiqi, 22 Stefano Vecchia, 23 Philip Haglund, 24 Isak Bråholm, 26 Mohammed Saeid, 30 John Alvbåge (källa: siriusfotboll.se)

Karta: Studenternas IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!