Succén: Uppsala bäst i Sverige

1 139 personer tog sig till Studenternas när Uppsala slog AIK. Den bästa siffran för damfotboll i hela Sverige den gångna helgen.

Uppsala vann med matchens enda mål mot AIK.

Uppsala vann med matchens enda mål mot AIK.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-09-16 18:27

Snacka om succé. Uppsala valde att flytta helgens match mot AIK från Löten till Studenternas och lyckades locka hela 1 139 personer. Det är inte bara den bästa publiksiffran för damfotboll i Uppsala sedan 2012 utan var även den högsta siffran i hela Sverige den gångna omgången. Närmast bakom kommer den allsvenska matchen mellan Göteborg och Rosengård som lockade 1 124 personer.

– Jättekul förstås. Vi visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss och är jätteglada att det blev en sådan succé. Vi tror att det var många på matchen som aldrig hade sett någon av våra matcher, säger Uppsalas ordförande Linda Zillén. 

Zillén berättar att man inför matchen hoppades på mellan 500 och 1 000 personer på matchen.

– Vi hade aldrig gjort det här förut så det var första testet, vi visste inte vad det fanns för intresse. 

Uppsala publiksnitt är annars drygt 200 personer, nästan 1 000 personer färre än i lördags alltså.

Hur ska ni få dessa till Löten i fortsättningen också?

– Jag hoppas att det var många som fick upp ögonen för oss i helgen och som blir sugna på att följa oss i kampen om serieplaceringarna. 

Succé på planen, läktaren och även i plånboken.

– Det var en jättebra affär för oss. Det var lite dyrare än att hyra Löten, men vi har inte samma krav på oss rent säkerhetsmässigt. Vi gick plus, har jar inte de exakta siffrorna, men vi drog in betydligt mer än vad vi brukar göra på Löten, säger Zillén.

Nästa match för Uppsala är på söndag mot Asarum, en match som ni kan se live på unt.se. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!