Tipset: Uppsala slutar sist i ligan

Mycket av försnacket under Svenska basketligans upptaktsträff handlade om Luleå och deras stora chanser att ta SM-guld. För Uppsalas del handlade allt om det motsatta.

Mady Mahdys Uppsala basket tippades sist av samtliga lag när SBL:s upptaktsträff genomfördes i Stockholm.

Mady Mahdys Uppsala basket tippades sist av samtliga lag när SBL:s upptaktsträff genomfördes i Stockholm.

Foto: Robin Widing

Basket2019-09-18 14:00

Tränare och spelare från den Svenska basketligan samlades under onsdagen i Stockholm för att snacka upp den stundande basketsäsongen och SBL.

Efter att landslagsansvarige Fredrik Joulamo avslöjat Italiens förre förbundskapten Marco Crespi som ny ansvarig för det svenska damlandslaget skiftade fokus mot basketligan. Och mycket kom – föga förvånande – att handla om Luleå. Norrbottningarna tippades som solklar vinnare av SM-guldet av en näst intill samstämmig tränarkår och är alltså favorit till att plocka "hem" guldet från fjolårssegraren A3 Umeå.

För Uppsala basket såg det klart mer dystert ur. Åtta av elva tränare satte Uppsala som tabelljumbo. Ett faktum som dock lagets head coach Mady Mahdy endast ser som sporrande.

– Jag ser det som en utmaning.  Samtidigt kan jag förstår dem också i och med att vi inte presenterat någon import i spelartruppen ännu. Men vi får se det som tändvätska att vara underdogs den här säsongen. 

Vilka är chanserna för er att motbevisa de som tvivlar?

– Jag gillar den här typen av utmaningar  och jag hoppas att spelarna är med mig på det. Det handlar om att vi måste optimera våra prestationer och göra allting så bra vi bara kan. Lyckas vi med det, tillsammans med att kanske komplettera upp truppen med rätt spelare, så finns det ljus i det hela.

Även Mahdy tippade Luleå som segrare av SM-guldet den kommande säsongen. Men han tror att fler lag kan blanda sig i.

– Luleå är ju det enkla valet, men jag tror att fler klubbar kan blanda sig i. Det har visat sig tidigare att vad som helst kan hända.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!