Tränaren: Du hör väl hur det låter!

Frågan till Almtunatränaren var given: Hur viktig var den här segern? Svaret var speglande: Du hör väl hur det låter här inne! Almtuna slog Västerås med 5–2.

Almtuna jobbade stenhårt framför egna kassen och målvakten Jesper Eliasson. Det var tätt, tufft och trångt för Västeråsspelarna.

Almtuna jobbade stenhårt framför egna kassen och målvakten Jesper Eliasson. Det var tätt, tufft och trångt för Västeråsspelarna.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-10-11 21:54

Det var inte bara en välkommen seger för Almtuna, det var en taktiskt fulländad match av Uppsalalaget. 

– Vi fick bra betalt idag. Vi var effektiva och gjorde fem mål. Vi hade produktion på alla kedjor, säger Gudmundsson, som tog treoängaren med ro. Han vet att en match inte gör en hel säsong.

Almtuna hade 2–0 efter den första perioden efter ett par turliga mål, där det första var ett skott utanför av Belov, som studsade i sargen och via målvakten Emil Kruse in till 0–1. Ett märkligt mål, det måste sägas.

– Jag tycker att killarna förtjänade det här. Västerås ägde mycket puck men skapade inte alltför mycket, konstaterar Gudmundsson.

Det var Almtuna som satt i förarsätet trots att Västerås jobbade hårt för att spräcka nollan. Det blev mest spel i hörnen och efter sargen för hemmalaget. Det var Almtunaklubbor som störde – hela tiden, i varje sekund.

– Men om det var den bästa matchen vet jag inte, det är så svårt att värdera. Jag tycker vi var bra mot Västervik också, och stundtals även om Karlskrona. Det är viktigt mentalt när man får belöning form av mål, säger Ais-tränaren.

Almtuna gjorde 0–3 som blev 1–3, men det här var inte Västerås kväll. Nästan direkt efter reduceringen gjorde Almtuna sitt fjärde mål.

– Där tycker jag att matchen avgjordes, säger Gudmundsson.

Att segern var efterlängtad gick inte att ta miste på. Volymen var hög i omklädningsrummet.

– Det var en jätteviktig seger, särskilt när killarna kämpade som de gjorde. Du hör ju hur det låter här inne, säger Gudmundsson och skrattar samtidigt som han pekar ut över omklädningsrummet.

Vad betyder då denna seger för framtiden?

– Vi behöver se ut så här över tid. Det handlar om att plocka ner saker i ryggsäcken och ta fram dem till varje match, säger Gudmundsson.

Att plocka ut enskilda spelare låter sig inte göras så enkelt, men Jesper Eliasson i målet gjorde en gedigen insats. Så här bra blir en målvakt med hjälp av utespelarna. Det ska också sägas att lagkaptenen Per Svensson var tillbaka i laget.

Matchfakta

Västerås–Almtuna 2–5

(0–2, 0–0, 0–1)

Målen: 0–1 (10.21) Nikolai Belov, 0–2 (17.59) Mattias Johansson, 0–3 (49.08) Nikolai Belov, 1–3 (52.59) Fredrik Johansson, 1–4 (53.43) Villiam Haag, 1–5 (56.00) Sebastian Fakt, 2–5 (56.26) Viktor Hertzberg,

Publik:  2925

Calle Åsell jobbar framför Emil Kruse i Västeråsmålet.
Calle Åsell jobbar framför Emil Kruse i Västeråsmålet.
Karta: ABB Arena Nord
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!