Tränaren lämnar efter fina säsongen

Gusk slutade på sin bästa placering på flera år i division 2. Då lämnar tränaren Zaine Söderlund efter seger med 6–2 i sista omgången.

Efter tre år som huvudtränare lämnar Zaine Söderlund.

Efter tre år som huvudtränare lämnar Zaine Söderlund.

Foto: Håkan Lundh

Fotboll2019-10-13 15:54

Efter två raka tiondeplatser i division 2 slutar Gusk fyra i tabellen.
Detta efter seger med 6–2 mot jumbon och redan nedflyttade Sundbyberg i sista omgången.

– Vi blandade och gav i matchen med några riktigt bra stunder och några mindre bra. När vi skärpte till oss så var vi det bättre laget och luften gick ur Sundbyberg efter att vi gjort tre snabba mål, säger Zaine Söderlund.

För honom var det sista matchen då han slutar som huvudtränare eftersom tiden inte räcker till och beslutet togs för en dryg månad sedan.
Han kom till Gusk inför säsongen 2017 och tränade även laget mellan 2012 och 2014.

– Det var skönt att avsluta med en seger och se fina kombinationer som vi övat på ge mål. Jag och Oscar (Zettergren, assisterande tränare) leder laget en månad och sedan blir det lite lugnare för mig, säger Zaine Söderlund.

Han kan se tillbaka på en säsong där Gusk länge var med toppen av tabellen och slogs om avancemang.
Laget slutar fyra med 48 inspelade poäng på 26 omgångar.

– Vi överraskade nog en del mot vad folk trodde och har gjort en bra säsong. Utanför planen är jag mest glad över att vi hittat ett bra samarbete med Sirius som blivit bättre och bättre och utvecklar fotbollsspelare i Uppland. Det är jag riktigt nöjd med och vi har skapat en bra dialog mellan klubbarna, säger Zaine Söderlund.

Matchfakta

Gusk–Sundbyberg 6–2
(3–1)
Målen: 0–1 (4) Christopher Redenstrand, 1–1 (19) Josef Jalil, 2–1 (22) Dennis Kumric, 3–1 (29) Jens Hägg, 4–1 (59) Mikael Mellberg, 5–1 (62) Jens Hägg, 6–1 (82) Adar Aras, 6–2 (85) Christopher Redenstrand. Publik: 69.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!