– Jag ska göra allt för att hålla nollan igen, säger han med ett skratt.

Oscar Fröberg och Arvid Ljung alternerar i målet. Nu har Ljung spelat två matcher och nu är det Fröbergs tur.

– Vi har kört det här systemet ett tag nu, och det fungerar bra. Vi är vana vid det, säger Fröberg, som har goda minnen från den upprustade och utbyggda Ljungby Arena. Det blev nämligen 4–0 till Almtuna i höstas.

Det mest anmärkningsvärda var att Fröberg kände sig trött och hängig.

– Jag var dålig i magen också, så på det sättet har jag inte så bra minnen från den matchen. Men när jag väl kom ut på isen var det inga problem, då kändes det bara bra, säger Fröberg.

Han höll nollan och Almtuna vann överraskande enkelt.

– Men nu är det en ny match med helt andra förutsättningar. Troja hade det ganska tungt när vi mötte dem senast, men nu går de mycket bättre.

Almtunas målvakter har varit bra under i stort sett hela säsongen, detta trots orutin från allsvenskan. När UNT frågar Fröberg vad målvaktstränaren Micce Andreasson betyder så blir svaret "supermycket."

– Det hade aldrig gått så här bra utan honom. Vi (Fröberg och Ljung) har gått sjukt mycket framåt. Vi har så kul man kan ha och det betyder mycket både mentalt och spelmässigt, säger Fröberg.

Almtuna åker till Småland efter två raka förluster och inte ett enda mål. Förlusten i Leksand (2–0) var inget att säga om, då gjorde Almtuna en bra insats. Men 0–4 i onsdags mot Björklöven var illa.