Ungdomsspelare avstängd efter hot

En ungdomsspelare i fotbollsföreningen Unik har stängts av resten av säsongen av den egna klubben. Orsaken är att han ska ha hotat en motståndare under en match i lördags.

En pojklagsmatchen i Valsätra avbröts efter att en spelare i Unik ska ha hotat en spelare i motståndarlaget Alsike.

En pojklagsmatchen i Valsätra avbröts efter att en spelare i Unik ska ha hotat en spelare i motståndarlaget Alsike.

Foto: Robert Johansson/UNT arkiv

Uppsala kommun2019-09-17 11:00

På lördagen spelades en fotbollsmatch mellan de två pojklagen Unik och Alsike på Valsätra konstgräsplan. Spelarna är i 15–17-årsåldern och mitt under matchen vägrade bortalaget Alsike spela vidare eftersom en av deras spelare kände sig hotad av en Unik-spelare.

– Alsikespelaren kände sig hotad och vår matchvärd försökte lösa situationen och få klarhet i vad som sagts men Alsike valde att åka hem. Men exakt vad som har sagts på planen vet jag inte eftersom jag inte var där, säger Andreas Kreuger, ordförande i Unik fotbollsklubb. 

Enligt honom var det inte domaren som bröt matchen, utan spelare och föräldrar som valde att inte fortsätta spela.

– Vi har stängt av killen som ska ha hotat motståndaren resten av säsongen. För mig är det helt oförsvarligt att hota någon även om spelaren  som i det här fallet blev väldigt provocerad av Alsikespelaren, det är inte en del av vår värdegrund, säger Andreas Kreuger.

UNT har varit i kontakt med Alsikes ordförande Per Leffler som inte vill kommentera händelsen. Han bekräftar dock att en Alsikespelare känt sig hotad och att föreningen skickat en anmälan till Upplands fotbollförbund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!