På fredagen var det meningen att serien skulle ha börjat, Unikmot ett annat tänkt topplag: Skutskär. Men nordupplänningarna får inte ihop ett lag och matchen är uppskjuten.

– Vi vill vinna serien, och gör vi det är det ett kval ... Vi vill tillbaka, säger nye (spelande) tränaren Erik Vikholm.

Unik har fått behålla en stor del av fjolårslaget. Där finns bland andra Tobias Engstrand, 24 mål i allsvenskan förra säsongen, Jakob Blücher och Jonas Eklund.

Vänsterhalven Andreas Wängelin kommer från Bois och högerhalven David Eriksson från Sirius U20-lag. Dessutom återvänder målvakten Gustav Holmgren till Uppsalabandyn efter utflykter i AIK och Hammarby.

– Vi ska ta chansen att utveckla ett spel i division I, där vi förhoppningsvis kommer att få lite arbetsro. Jag inser att vi är laget alla vill slå och vi får vara favorit till seriesegern, säger Erik Vikholm.

Unik hade ett bra lag i fjol, så bra att degraderingen kom överraskande. När laget hade sina bästa stunder, som exempelvis mot seriesegraren Frillesås hemma i Relitahallen, så var det hög klass på spelet.

– Vi var för ojämna och tappade poäng mot lag som vi borde ha haft bakom oss i tabellen, säger Vikholm, som gjorde 12 mål förra säsongen.

Unik har ett samarbetsavtal med Sirius och Vikholm har ständigt en dialog med tränaren Esa Määttä. Det är tre spelare som kan bli aktuella för spel i Unik: Simon Karlsson, Mårten Pousette och Edward Sigfridsson.

Vilka av Siriusspelarna som kommer att representera Unik beror på vilka spelare som Esa Määttä vill ha med i Sirius.